Hrvatska traži izručenje Vučurevića

ZAGREB, 8. aprila 2011. (Beta) - Hrvatsko ministarstvo pravosudja zatražilo je od Srbije izručenje ratnog gradonačelnika Trebinja Božidara Vučurevića optuženog za ratne zločine nad civilima i uništavanje kulturnih i istorijskih spomenika na području Dubrovnika početkom 1990-tih, rekla je u petak agenciji Beta portparolka hrvatskog ministarstva Vesna Dovranić.

Ona je objasnila da je Hrvatska poslala potrebnu dokumentaciju o izručenju, preciziravši da se taj postupak sprovodi po odredbama Evropske konvencije o izručenju, Ugovora o izručenju izmedju Hrvatske i Srbije, kao i na osnovu hrvatskih propisa.

Portparolka hrvatskog ministarstva je navela da se medju dokumentima koji su poslati u Beograd, nalazi sudska dokumentacija iz županijskog suda i tužilaštva u Dubrovniku koje i tereti Božidara Vučurevića za bombardovanje područja Dubrovnika izmedju 1991. i 1995. godine.

Vučurević je u ponedeljak po medjunarodnoj poternici Hrvatske uhapšen u Malom Zvorniku u Srbiji, a trenutno se nalazi u ekstradicionom pritvoru u Šapcu.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.