fbpx

Potpisani ugovori između Srbije i Kuvajta

KUVAJT, 10. aprila 2011. (Beta) - Nekoliko bilateralnih ugovora izmedju Srbije i Kuvajta potpisano je u nedelju u palati Bajan, sedištu kuvajtske vlade, prenela je kuvajtska agencija Kuna.

Ceremonija potpisivanja održana je u prisustvu Emira Kuvajta Šejka Sabaha Al Ahmeda Al Džabera Al Sabaha i predsednika Srbije Borisa Tadića i drugih zvaničnika Kuvajta.

Potpisan je memorandum o razumevanju u oblasti odbrane, na koji su potpis stavili zamenik premijera Kuvajta i ministar unutrašnjih poslova koji trenutno vodi i ministarstvo odbrane Šejk Ahmad Al Hamud Al Džaber Al Sabah i ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac.

Srpski ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić je sa kuvajtskim domaćinima potpisao ugovor o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Kuvajta. Dve zemlje sklopile su i trgovinski sporazum koji su potpisali ministar trgovine i industrije Kuvajta Hamad Rašid Al Harun i srpski ministar za ekonomiju i regionalni razvoj Nebojša Ćirić.

Delegacija Srbije, predvođena predsednikom Borisom Tadićem, boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Kuvajtu. U delegaciji su i privrednici koji će na srpsko-kuvajtskom poslovnom forumu predstaviti privredne potencijale Srbije.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.