Jelena Karleuša: Makeover Srbije!

O gej pravima, politici, fetišima, luksuzu, mami Divni, "muškarcima koji mrze žene" i mnogo čemu još pričala je Jelena Karleuša za regionalni gej i lezbejski info portal "GayEcho"! Za vas izdvajamo najzanimljivije...

"Stvar je jednostavna, ložimo se i tačka"
, kratko i jasno je objasnio Predrag M. Azdejković fasciniranost homoseksualaca likom i delom estradne zvezde Jelene Karleuše (JK), a potom za "GayEcho" počeo svoj niz intrigantnih pitanja na koje je dobio jednako intrigantne odgovore od "male od skandala".

Pitanje da li je podržala gej populaciju zarad publiciteta, JK je doživela vrlo emotivno i vatreno rekla sledeće...

- Baš bih volela da mi neko to kaže u lice! Ima li hrabrih dobrovoljaca? Nije mi jasno zašto ti dušebrižnici ne podrže malo čitavu priču, pa da i oni dobiju na publicitetu? Od te vrste publiciteta ne bi smeli da izađu na ulicu! Dobili bi po glavi! Najsmešnije mi je kada neko ko je gej da sebi pravo da tako nešto kaže! Izvoli onda pi..., stani umesto mene, koja nisam gej i koja ti brani boje, i bori se javno za svoja prava! Iskreno, zbog podrške gej populaciji, trpim napade, uvrede i nerazumevanje, znači sve ono na šta sam navikla i što mi je normalno. Mene je ovaj Balkan istrenirao kao životinju koja dobro podnosi bol. Kada me nokautiraju - ja obrišem krv i ustanem. J... ga, imam dve mogućnosti, ili da ostanem da ležim ili da im se opet namestim na volej. Izabrala sam ovo drugo. Nikad nisam bila kukavica i taktičar. Radim uvek šta mislim i osećam da je ispravno. Zato sam ja jedina javna ličnost za koju ne može da se kaže da nešto radi iz koristi.

(old_image)

Poznata po kontroverznim spotovima i stajlingu, koji neretko uključuju različitu S&M opremu JK je konačno razotkrila koji su njeni omiljeni fetiši...

- Verovao ili ne, nemam fetiš. Vrlo sam dosadna u seksu. Koža, lateks… sve su to tripovi Darka Kostića koji me u to oblači već deceniju i po.

Poslednji hit Jelene Karleuše je "Muškarac koji mrzi žene". Na pitanje da li su gej muškarci ti koji mrze žene, JK kaže sledeće...

- Gej muškarac obožava žene. Samo strejt muškarac može da mrzi žene.

Zovu je srpskom Lady Gagom, a upoređuju je i sa Madonom (Madonna). Na pitanje šta bismo radili da nije bilo Madone JK odgovara u svom "fazonu" da "bismo čekali nju".

Objašnjavajući kako je "rođena drugačija" i kako "od života uzima sve", JK je vrlo direktno odgovorila na pitanje koga smatra odgovornim za loš imidž srpske estrade...

- Neuke, promiskuitetne, tragično obučene kafanske pevaljke su krive za loš imidž domaće scene. Ali kakav narod, takve i "majke nacije"! Srećom, one koje su se nazivale "nacionalnim majkama", moje majke nikad nisu bile! Kao što sam već rekla, estradna scena kao i Srbija uopšte se deli na crno i belo, na kriminalce i policajce, na Indijance i kauboje! Smatram da je srpski narod odgovoran što je od blata pravio božanstva. Sada je došlo bolno vreme buđenja. Makeover Srbije! Za početak, počupati narasli korov, i pustiti cveće da opet procveta.

Makeover Srbije! - jasna je Karleuša koja ističe da prati politiku, kao i da glasa, što, po njenom mišljenju, treba da čini svako ko je pri svesti.

Da podsetimo, redakcija "GayEcho" portala odlučila je da za žensku gej ikonu 2010. godine proglasi - "bez prethodnog glasanja posetilaca portala, jer za tim nema potrebe" - upravo Jelenu Karleušu, koja se tokom cele prethodne godine, kako navode, "konstatno zalagala za bolji položaj gej-lezbejske populacije u Srbiji".

K.M.

Pogledajte još