Odata počast Slavku Ćuruviji

BEOGRAD, 11. aprila 2011. (Beta) - Kolege, rodbina i prijatelji položili su u ponedeljak venac i odali počast novinaru Slavku Ćuruviji na mestu gde je pre 12 godina ubijen u Svetogorskoj ulici u Beogradu i pozvali nadležne da rasvetle taj zločin.

Predstavnici novinarskih udruženja ocenili su da bez otkrivanja istine i kažnjavanja počinilaca ubistva Ćuruvije neće biti mogući napredak novinarske profesije i sloboda javne reči u Srbiji.

Potpredsednica Nezavisnog udruženja novinara Srbije Jelka Jovanović ocenila je da 11 godina od ubistva Ćuruvije predstavlja mnogo izneverenih očekivanja za njegovu porodicu, prijatelje, kolege i slobodu novinarstva u Srbiji.

Predsednica Udruženja novinara Srbije Ljiljana Smajlović rekla je da novinari više ne veruju političarima, tužiocima, ni policiji, ali i da su kolege izneverile Slavka Ćuruviju, jer se nisu izborile za kažnjavanje njegovih ubica i samim tim za slobodu štampe u Srbiji.

Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković rekao je da se o slučaju ubistva Slavka Ćuruvije mora reći ono što je nesporno utvrđeno, da je Ćuruviju streljala Služba državne bezbednosti i da je on ubijen u operaciji pod šifrovanim nazivom "ćuran".

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.