Ispitano oko 100 ljudi o ubistvu Ćuruvije

BEOGRAD, 11. aprila 2011. (Beta) - Portparol republičkog tužioca Tomo Zorić izjavio je u ponedeljak, povodom 12 godina od ubistva novinara Slavka Ćuruvije, da je u potrazi za odgovornima za taj zločin do sada saslušano oko 100 ljudi, medju kojima su i trojica pripadnika kriminalnog "zemunskog klana".

Zorić je televiziji B92 rekao da su saslušani pripadnici "zemunskog klana" Aleksandar i Miloš Simović i Sretko Kalinić, kao i visoki oficiri tadšnje Državne bezbednosti i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Novinar i vlasnik "Dnevnog telegrafa" i "Evropljanina" Slavko Ćuruvija ubijen je 11. aprila 1999. u pasažu zgrade u kojoj je stanovao, u Svetogorskoj ulici, u centru Beograda. Ubice su u njega, s ledja, ispalile 17 metaka.

Upitan zbog čega je slučaj Ćuruvija posle 12 godina od ubistva i dalje u predistražnoj fazi, Zorić je rekao da su za pokretanje istrage potrebni kvalitetni dokazi.

Zorić je ukazao i da načini na koji su obavljeni uvidjaji ubistava Slavka Ćuruvije i novinarke Duge Radisave Dade Vujasinović ukazuju da su "odredjeni dokazi skrivani, i to po istoj matrici".

"Koraci vode do tadašnje Službe državne bezbednosti", rekao je on.

Zorić je poručio da će ako se dokaže tvrdnja o skrivanju dokaza, oni koji su to činili biti krivično gonjeni.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.