FBI objavio dokumenta o "letećim tanjirima"

LONDON, 11. aprila 2011. (Beta) - Leteći tanjiri "sa telima vanzemaljaca" su 1950. godine nađeni u SAD, piše u jednom upravo objavljenom dokumentu američke savezne policijske službe FBI, preneo je u ponedeljak londonski list "Gardijan" (The Guardian).

FBI je na svom sajtu (http://vault.fbi.gov/UFO) objavio niz dokumenata iz tog perioda u vezi sa "letećim tanjirima", među kojima i izveštaj od 22. marta 1950.

U tom izvštaju specijalni agent Gaj Hotel (Guy Hottel), šef odeljenja FBI u Vašingtonu, piše tadašnjem direktoru FBI Edgaru Huveru (J Edgar Hoover) o tri "takozvana leteća tanjira" za koje jedan svedok tvrdi da su se pali u Nju Meksiku.

Po tom izveštaju, taj svedok - istražitelj Ratnog vazduhoplovstva SAD kaže da su tri leteća tanjira nađena i preuzeta, a u njima su bila i tela posade - vanzemaljaca.

Predmet koji bi mogao biti meteorološki balon, pao je 1947. godine kod mesta Rozvel (Roswell) u Nju Meksiku, što je od tada izvor tvrdnji da je to u stvari bio leteći tanjir koji su vlasti SAD zaplenile, zajedno sa vanzemaljskom posadom, piše Gardijan.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.