Majami drugi na Istoku, slab učinak Srba

BEOGRAD, 12. aprila 2011. (Beta) - Košarkaši Majamija pobedili su Atlantu sa 98:90 i obezbedili drugo mesto u plej-ofu Istočne konferencije u NBA ligi.

Najzaslužniji za pobedu Majamija bio je Lebron Džejms sa 34 poena, 10 skokova i sedam asistencija, a Dvejn Vejd dodao je 21 poen, uz šest skokova.

U ekipi Atlante, koja će sa petog mesta u plej-of, najefikasniji je bio Džoš Smit sa 17 poena.

Atlanta je uspela da nadoknadi 20 poena zaostatka i izjednači na 88:88, ali je Majami serijom 10:2, uz dve "trojke" Džejmsa Džonsa ipak uspeo da pobedi i nanese Houksima peti uzastopni poraz u ligi.

Vašington je posle produžetka pobedio Boston sa 95:94 i naneo mu drugi uzastopni poraz. Seltiksi su ovim porazom, ali uz pobedu Majamija nad Atlantom, zauzeli treće mesto na Istoku pred plej-of.

Trener Bostona Dok Rivers je za meč sa Vašingtonom odmorio najbolje igrače - Kevina Garneta, Reja Alena, Pola Pirsa i Redžona Ronda.

U ekipi Vašingtona najefikasniji je bio Džon Vol sa 24 poena, devet skokova i tri asistencije. Sa druge strane Džef Grin ubacio je 20 poena, uz 15 skokova, dok je kapiten reprezentacije Srbije Nenad Krstić za 16 minuta postigao četiri poena i imao pet skokova, a Saša Pavlović dva poena i po jedan skok i asistenciju.

Košarkaši Denvera pobedili su Golden Stejt sa 134:111 i obezbedili peto mesto u Zapadnoj konferenciji. U ekipi Denvera devetorica igrača postigli su dvocifren broj poena, a najefikasniji je bio Džej Ar Smit sa 22 poena.

U ekipi Golden Stejta Stiven Kari i Dorel Rajt postigli su po 27 poena, dok je srpski košarkaš Vladimir Radmanović za skoro 17 minuta postigao devet poena i imao dva skoka.

Košarkaši Dalasa pobedili su posle produžetka Hjuston sa 98:91 i pretekli Los Anđeles Lejkerse na drugom mestu Zapadne konferencije.

Dirk Novicki je sa 23 poena i 12 skokova bio najbolji u timu Dalasa, koji je prekinuo seriju od tri poraza na gostovanjima. Šon Merion i Džejson Teri dodali su po 21 poen, a srpski košarkaš Predrag Stojaković je za skoro 14 minuta ubacio tri poena, uz četiri skoka.

Klivlend je pobedio Detroit sa 110:101, u utakmici u kojoj su se sukobili Rajan Holins i Čarli Viljanueva, zbog čega su obojica isključeni. Američki mediji navode da je posle utakmice policija morala da spreči Viljaneuvu da uđe u svlačionicu Klivlenda.

Orlando je pobedio Filadelfiju sa 95:85, Juta je bila bolja od Nju Orleansa sa 90:78, a Milvoki od Toronta sa 93:86.

Šarlot je u poslednjoj sekundi utakmice poenima Di Džej Augustina pobedio Nju Džersi sa 105:103, Oklahoma je pobedila Sakramento sa 120:112, dok je Finiks posle produžetka savladao Minesotu sa 135:127.

Pogledajte još