Razmažene Parižanke

Francuska komedija u režiji Sesila Telermana, označena od strane kritičara kao „Seks i grad” na francuski način, prikazana je u okviru "Vikenda francuskog filma" u Domu omladine Beograda.
Film sa evropskim šmekom, o tri savremene žene i njihovim ljubavima. Ne dajte da vas zavara naslov filma, ne očekujte glamur, niti isprazne priče o seksu iz "Kosmopolitena" i "Voga".
Tri drugarice iz detinjastva, Mari, Florens i Džulijet pokušavaju da žive punim plućima. U nameri da jasno iskažu svoje stavove upadaju u niz nevolja. Mari je lekarka udata za čoveka koji je voli, ali koji se budi u podne, pa zatim slika slike koje niko ne kupuje. Florens je u braku koji je postao hladan i sumoran, s mužem opterećenim karijeristom, koji izigrava uzornog muža i oca. Džulijet je tek izašla iz veze s prepotentim intelektualcem, koji ne zna šta hoće od života. Ona je francuska verzija Brigit Dzons, traži gospodina pravog, bez dlake na jeziku i pravi je masjtor kad je u pitanju trošenje novca.
Životan i duhovit film u kojem ćete sigurno pronaći i delić  svojih mana i slatko im se smejati. Ako između piva i vina, birate vino, ovo je pravi film za vas. Mnogo realnija verzija serije „Seks i grad” i ne samo ženski film. Reditelj Sesil Telerman je  uspeo da dosta toga kaže na pravi način, ali i, usput, ostvari lepu zaradu od 10,5 miliona evra.
Glavne uloge tumače Mathilde Seigner, Anne Parillaud I Dith Godreche.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.