NEGUJTE SE KOCKICAMA LEDA: Efikasno umanjuju crvenilo, zatežu kožu i sužavaju pore

Vikend je vreme za male rituale i uživanje u kućnim tretmanima, sada i dodatno pošto su nam opcije za bilo šta drugo ponovo ograničene.

Zašto ne bismo izvukli maksimum iz njega? Dakle, pravi je trenutak da se isproba skin-icing. Ovaj tretman koji obećava blistavu kožu i koji je odavno poznat insajderima, dospeo je u žižu interesovanja tek nedavno nakon što je potpuno osvojio Tik-Tok i Instagram (i ne, ako se izvodi kako treba, ne spada u stvari koje mogu da vam naškode kao neki drugi TikTok trendovi).

Zaljubljenicama u skin-icing pridružile su se i devojke kao što su Irina Šajk i Karli Klos!

Šta je skin-icing?

Radi se o krioterapijskom tretmanu koji podrazumeva hlađenje kože masažom lica kockicama leda. Ovaj beauty trik podstiče cirkulaciju, smanjuje pore, učvršćuje, zaglađuje i tonira kožu i umanjuje crvenilo lica u vrlo kratkom roku. Pored toga toga, sasvim očekivano smanjuje vidljivost podočnjaka i bora i koži daje prirodnan sjaj.

Kako se izvodi?

Kao i svaka metoda koja daje rezultate i skin-icing može da proizvede neželjene efekte ukoliko se izvodi kako ne treba, prvenstveno zato što led može oštetiti kožu i napraviti povrede slične opekotinama. Zato je važno da znate šta radite, a ovo su koraci koje treba da pratite.

1. Napravite svoje kockice leda

Obavezno dobro očistite kalup za led, a zatim dodajte vodu. Za dodatne benefite, umesto leda napravljenog od čiste vode, pre zamrzavanja, u vodu dodajte neki od sastojaka kao što su limun (pomaže sa hiperpigmentacijom, viškom sebuma i bubuljicama), ružina vodica (umiruje, hidrira, kontroliše lučenje masnoće) ili krastavac, a kockice možete napraviti i od zelenog čaja ili kamilice (umiruju kožu i upalne procese i imaju anti-ageing dejstvo).

2. Odaberite kada ćete raditi tretman

Ukoliko nameravate da ga izvodite na celom licu, uključite skin-icing u jutarnju rutinu. Ukoliko želite da tretirate specifične delove lica zbog akni, radite tretman svako druge veče. U oba slučaja prethodno temeljno očistite lice.

3. Umotajte led u gazu ili meku tkaninu

Vodite računa da led uvek bude malo otopljen zato što kockice leda direktno iz zamrzivača mogu ozbiljno da oštete kožu. Ukoliko ne želite da koristite tkaninu, navucite rukavice.

4. Nanesite led na lice

I to tako što ćete ga kružnim pokretima pomerati po određenoj regiji lica oko 2 minuta (po regiji). Uradite ovo na čelu, obrazima, nosu, bradi i viličnoj kosti.

Sve ukupno ne treba izvoditi tretman duže od 15 minuta zato što u suprotnom može da napravi više štete nego koristi. Ukoliko vam u bilo kom trenutku tretman postane neprijatan ili bolan, odmah ga prekinite.

5. Nanesite proizvode za negu

Tretman skin-icinga uvek treba završiti proizvodima namenjenim za intenzivnu negu koja je u skladu sa vašim tipom i stanjem kože.

Još jedna varijacija na temu tretmana lica ledom jeste zaranjanje lica u lavabo ili činiju sa vodom i ledom. Ukoliko se odlučite za ovu opciju, obavezno prvo jako dobro očistite lavabo ili posudu i još bolje je isperite, a zatim napunite vodom i ledom tako da uvek bude više vode nego leda. Kao što je to slučaj sa kockicama leda, možete dodati limun, krastavac, ružinu vodicu i slično.

Duboko udahnite i zagnjurite lice u ledenu vodu, a zatim ga držite u vodi 10 do 30 sekundi. Ponavljajte nekoliko puta sa pauzama od petnaestak sekundi između potapanja.

Ovaj način skin-icinga je vrlo intenzivan i nekim osobama može biti neprijatan (pogotovo kad se uzme u obzir da ukoliko ne osećate led u vodi, znači da ona nije dovoljno hladna). Osim te privremene neprijatnosti, ni ovaj vid tretmana ne bi trebalo da proizvede negativne posledice ali se ni on ne sme raditi duže od 15 minuta.

Izvor: Stil.kurir.rs/Buro247.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još