Real pobedio i u Londonu

BEOGRAD, 13. aprila 2011. (Beta) - Fudbaleri Real Madrida plasirali su se u polufinale Lige šampiona pošto su večeras u Londonu, u revanš utakmici četvrtfinala pobedili Totenhem sa 1:0.

Jedini gol na Vajt Hartl Lejnu postigao je Kristijano Ronaldo u 50. minutu, posle velike greške golmana Totenhema Eurelija Gomeša.

Devetostruki šampion Evrope je tako ukupnim rezultatom 5:0 prošao među četiri najbolje ekipe, pošto je prošle nedelje na svom stadionu pobedio Totenhem sa 4:0.

Real će u polufinalu igrati protiv Barselone, koja je u četvrtfinalu bila bolja od Šahtjora iz Donjecka ukupnim rezultatom 6:1. U drugom polufinalu sastaće se Šalke i Mančester junajted.

Trener Reala Žoze Murinjo večeras je 500. put kao prvi trener predvodio jedan klub.

Prvu priliku na utakmici imao je Real, u trećem minutu Mesut Ozil je šutirao, ali je golman domaćih Gomeš lako odbranio.

Dobru šansu za Totenhem propustio je Roman Pavljučenko u 26. minutu. Aron Lenon je prošao po desnoj strani i centrirao u šesnaesterac, ali je ruski fudbaler sa oko 11 metara šutirao preko gola.

Real je do gola mogao u 37. minutu, ali je šut Serhija Ramosa golman uspeo da odbrani. Minut kasnije poništen je pogodak Totenhema, a strelac je bio Garet Bejl. Pavljučenko je dodao do Luke Modrića, a ovaj spustio loptu do Bejla, koji je zatresao mrežu, ali je gol poništen jer je hrvatski reprezentativac bio u ofsajdu.

Fudbaleri Reala poveli su u 50. minutu posle velike greške golmana Totenhema. Ronaldo je sa oko 25 metara šutirao pravo u Gomeša, kome je ispala lopta i iza njegovih leđa ušla u mrežu.

Totenhem je posle toga pojačao napade, ali nije mogao do gola. U 58. minutu Rafael van der Vart je dodao do Pavljučenka, koji je neometan glavom šutirao preko gola. Pet minuta kasnije Džermejn Defo je sa 25 metara dobro šutnuo, ali je Iker Kasiljas izbio loptu u korner.

Brazilac Kaka je u 65. minutu zamenio Ronalda, a dva minuta kasnije bio je u prilici, kada je šutnuo sa 20-ak metara, ali je Gomeš uspeo da izbaci loptu u korner.

U 79. minutu Marselo je pokušao da udvostruči prednost Reala, kada je videvši da je Gomeš napustio gol liniju, sa ivice kaznenog prostora pokušao da ga lobuje, ali je pogodio vrh mreže.

Do kraja utakmice pokušao je Van der Vart za Totenhem i Esteban Granero za Real, ali su obojica šutirali preko gola.

Rezultati revanš utakmica četvrtfinala:

Totenhem - REAL MADRID 0:1 (prvi meč 0:4)
ŠALKE - Inter 2:1 (5:2)
MANČESTER JUNAJTED - Čelsi 2:1 (1:0)
Šahtjor - BARSELONA 0:1 (1:5)

- Prve polufinalne utakmice igraju se 26. i 27. aprila, a revanš mečevi su 3. i 4. maja.

Pogledajte još