Laki komad o smešnom i gnusnom: „Osamnaest mačaka i limar Herman Brum“ premijerno 23. aprila u SNP-u

U petak 23. aprila u 20 sati, biće premijerno izvedena predstava „Osamnaest mačaka i limar Herman Brum“, reditelja Ivana Cerovića, na Kamernoj sceni.

Gnusno kao tema priče, kao način na koji su se neke stvari radile na jednom nivou, i na drugom nivou kao kontrapunkt – lakoća, lakoća igranja, lakoća prihvatanja zločina, lakoća zaborava zločina onih koji su činili iste te zločine. Svaki dobar tekst u sebi mora da ima paradoks. Veći paradoks od smešnog i gnusnog teško da možemo naći i tu dobijamo svu licemernost ljudi koji su učestvovali u zločinima”, ističe reditelj Ivan Cerović i dodaje:

„Mi želimo da postignemo katarzičan efekat. Naravno, cela predstava se polako otvara. Na početku je to odnos jednog limara i snimatelja i tek se kasnije, tokom predstave, otkrivaju detalji i dolazi se do takozvanog krešenda. Predstava u sebi ima primese atmsofere iz filmova Dejvida Linča, začudnosti, bizarnosti, komičnih elemenata“.

Nakon premijere predstave „Deobe“ reditelja Juga Radivojevića, „Osamnaest mačaka i limar Herman Brum“ obogatiće repertoar najstarijeg srpskog teatra. Naredna premijera biće u maju, „Višnjik“, Radoslava Milenkovića, dok su u toku probe predstave „Golmanov strah od penala“, rediteljke Ane Đorđević.

 

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.