OAZA MIRA I OPUŠTANJA: Sve što vam je potrebno za DIY kućni spa

U ovim stresnim vremenima, svakome od nas potrebno je vreme za brigu o sebi. Prioritet treba da nam bude emocionalni velnes. A odličan način da ublažimo stres, depresiju i anksioznost svakako je spa dan.

Bilo da vam je potrebno vreme za sebe ili prosto želite da kreirate opuštajući ugođaj kod kuće, sastavili smo listu saveta za idealan DIY (Do it yourself) kućni spa. Pa da ne dužimo, savete otkrijte u nastavku!

DIY kućni spa: Šta vam je sve potrebno

Korak 1: Izaberite dan

Za početak, izaberite dan kada planirate da ugodite sebi. Neka to bude vreme kada ćete biti sami kod kuće i kada vas niko neće ometati. Zamolite mamu, sestru ili prijateljicu da vam pričuva decu, a supruga da ode s prijateljima na kafu.

Korak 2: Pripremite se

Da li ćete ovaj dan samo uživati u mirisnoj toploj kupki ili ćete sređivati i nokte? Hoćete li se posvetiti i nezi kose i kože. Razmislite o tome koliko vremena ćete izdvojiti pa u skladu s tim isplanirajte dan i pripremite sve neophodno za opuštajući spa dan.

Korak 3: Prostor

Da li će pogodan prostor za spa dan biti kupatilo, dnevna ili spavaća sobi zavisi od načina na koji ste planirali da se razmazite toga dana.

Korak 4: Napravite spa atmosferu

Zapalite mirisne sveće, pustite opuštajuću muziku i skuvajte omiljeni čaj ili kafu, ili pak sipajte čašu vina.

Najbolji mirisi za DIY spa dan

Kao što znamo, određeni mirisi utiču na naše raspoloženje, a mi vam predlažemo mirisne note koje će se savršeno uklopiti uz spa dan:

1. Lavanda - umiruje i uklanja anksioznost te poboljšava kvalitet sna.
2. Ekupaliptus - opušta i čisti um.
3. Kamilica - umiruje i uklanja depresiju.
4. Narandža - podiže energiju i raspoloženje.
5. Menta - uklanja stres i nervozu.
6. Limunska trava - umiruje i popravlja raspoloženje.
7. Zeleni čaj - opušta um i poboljšava koncentraciju.

Za potpuni ugođaj, možete koristiti i kombinaciju više mirisa, poput mente i limunske trave ili narandže i eukaliptusa.

Ideje za DIY spa kupke

1. Kupka za umirenje

Pomešajte kašiku ulja jojobe, tri kapi ulja kamilice i četiri kapi ulja ruže i sipajte u napunjenu kadu. Miris kamilice će vas umiriti, a ulje jojobe i ruže će omekšati vašu kožu.

2. Kleopatrin recept

Isprobajte kupku u kojoj se kupala čuvena Kleopatra. Pomešajte kašiku kokosovog ulja i dve kašike ulja badema i sipajte u napunjenu kadu. Nakon ove kupke, koža će vam biti mekana kao svila.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još