NISAM BIO DOVOLJNO SOCIJALNO INTELIGENTAN: Lazar Dubovac iskreno o usponima i padovima u glumačkoj karijeri

Glumac Lazar Dubovac kojeg smo upoznali i zavoleli u ulozi Mališe u seriji "Moj rođak sa sela" nakon ove, jedne od najgledanijih serija na našoj televiziji, potpuno je nestao iz vidokruga javnosti.

Serija se sada ponovo emituje, a kako je i zašto Lazar već godinama "ispod radara" podelio je danas sa gledaocima televizije K1 u emisiji "Kec na jedanaest".

- Prvu sezonu serije snimali smo 2007. godine, a drugu 2010. Evo sada se ponovo reprizira i ponovo je isto – gledanost je veća u repriznim terminima od mnogih domaćih serija koje se premijerno emituju na televiziji. Kada smo je snimali bio sam mlad, imao sam 24 godine i kada se snimanje završilo bio sam nesrećan. Iskreno, tek sam pre dve ili tri godine shvatio koliko je ova serija sjajna i važna, i koliki smo uspeh postigli - kazao je Lazar Aleksandri Jeftanović i Boško Jakovljević.

Kako je rekao smatra da je za uspeh ove serije prevashodno zaslužan sjajan tekst, a onda i neverovatna glumačka ekipa.

- Veoma je zanimljivo to što se dogodilo Suzani Lukić i meni nakon ove serije. Imali smo tako dobar start koji se mladim glumcima retko dogodi, a Suzana potom nije imala nijednu televizijsku ulogu. Ja tek nekoliko - u "Urgentnom centru", "Ženama sa Dedinja" i uskoro će izaći nova TV serija "Beležnica". Oboje igramo u pozorištu, ali televizija nas je zaobišla - rekao je glumac na K1.

- Shvatio sam s vremenom da sam tome u velikoj meri doprineo i sam. Nisam bio dovoljno socijalno inteligentan. Smatrao sam da mi novi prijatelji ne trebaju te se s kolegama nisam družio, nikada nisam uživao u piću pa sam izbegavao i druženja nakon snimanja ili predstava u bifeu, a sama pomisao da gostujem u emisijama u kojima se govori o muško-ženskim odnosima mi je bila odbojna.

Naučio je, kako kaže, da se više raduje i uživa u životu i spoznao je duhovni život nakon posete Svetoj Gori.

- Kršten sam kao mali i slavili smo slavu ali nisam bio vernik koji ide u crkvu. Nakon posete Svetoj Gori gde je vreme stalo, gde ljudi žive kao u srednjem veku, shvatio sam da je važno da spoznam šta nosim u sebi i duhovnost je tako u moj život došla spontano. Posete ovom mestu su me inspirisale i da napišem pozorišni komad "Nemanjići: podela carstva", a pre toga sam uradio i komad "Knez Lazar i kneginja Milica" jer me je oduvek privlačila i zanimala naša epska poezija. Mislim da bi u našim pozorištima trebalo da je bude više - rekao je Lazar u emisiji "Kec na jedanaest".

Voditelji su pohvalili Lazarov fizički izgled jer se za sve ove godine gotovo uopšte nije promenio, a on je otrkrio tajnu.

- Ako želite da uvek ostanete isti onda bi trebalo da pijete "sok za trudnice" – cvekla, šargarepa i jabuka - rekao je s širokim osmehom Lazar i kazao da svakog dana pije ovu voćnu mešavinu.

Autor: Nadlanu.com/M.M.
Foto: K1/Promo

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.