Jovanović: Izbori su etapa u vraćanju na put Đinđića

BEOGRAD, 15. januara 2008. (Beta) - Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je u intervjuu agenciji Beta da su predstojeći predsednički izbori "etapa u vraćanju Srbije na put na kome se nalazila u periodu vlade premijera Zorana Đinđića".

"Preduslov povratka toj politici je smena vlade Vojislava Koštunice. U tom smislu ne pravim razliku između Tomislava Nikolića i Borisa Tadića, jer oni proizvode istu posledicu – ugrožavaju našu budućnost, kockaju se sa sudbinom naše zemlje i ponavljaju Miloševićeve greške", rekao je Jovanović.

On je ocenio da građani imaju pravo da se bore za takvu ideju uprkos "užasnoj političkoj klimi koju je stvorila vladajuća koalicija uz podršku stranaka režima Slobodana Miloševića, a da bi izbegla odgovornost za slom demokratskih procesa u zemlji".

Jovanović je rekao da je u izbornu trku ušao zato što u Nikoliću i Tadiću vidi "pretnju evropskoj budućnosti Srbije" i jer su "obojica prepreka između interesa građana koji žele promene, i Koštunice koji se direktno suprotstavlja životnim potrebama zemlje".

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.