BUKET ILI SAKSIJA: Izaberite pravi cvet za svaki horoskopski znak

Pre nego što odlučite da nekom poklonite cveće saznajte koji je horoskopski znak!

OVAN

To je vaterni i energičan znak. Iako ponekad deluje grubo i oštro to zapravo nije tako. Ako želite da smekšate Ovna poklonite mu biljku. Ne buket, već biljku u saksiji koja je jakih boja, recimo crvene i da ima velike lepe cvetove. Izbor mogu da budu ruže.

BIK

Može da dođe u obzir biljka koja je za dvorište ili ona koja se gaji u kućnim uslovima. Bik obožava svoj lični prostor i svakako ćete ga obradovati ovim poklonom. Bik voli cveće i uživa u njemu. Ono što će te videti kod njega su biljke sa velikim zelenim mesnatim cvetovima.

BLIZANCI

Blizanci su Merkurova deca i vole sve što je šareno, razigrano i što im privlači paznju. Ako želite da iznenadite Blizanca poklonite mu buket poljskog cveća. Takođe vole i biljke koje rastu u saksiji. Izbor može da bude bendžamin.

RAK

Nežna je duša i takve biljke ga opisuju. Bele rade su nešto što ćete uvek videti kod njih. Rakovi vole cveće i umeju da mu prenesu svoju energiju. Ako želite da ih iznenadite neka to bude buket belih kala.

LAV

Voli velike bukete cveća. Što veće to bolje. Cveće koje Lava ostavlja bez daha je rajska ptica. Njegov lični izbor će biti velika sobna palma. Lav voli svetlost i biljke koje zahtevaju sunčane prostorije ili predele.

DEVICA

Devica je jednostavna i precizna. Voli biljke i cveće ali da bude umerenih tonova ili jednobojno. Svaki dar koji poklonite Devici od srca će prihvatiti i pokloniće mu pažnju. Izbor kada je Devica u pitanju bi bio drvo sreće, buket belih ili roze ruža.

VAGA

Veliki je esteta i kada je cveće u pitanju. Ne voli predimenzionirano ceveće već skladno i sa ukusom. Ako Vagi poklanjate cveće neka bude buket belih ruža i to pupoljaka sa diskretnim ukrasnim papirom i mašnom. Od saksijskog bilja u njihovom domu ćete videti dracenu.

ŠKORPIJA

Mistična i inteligentna Škorpija voli cveće i ume da se brine o njemu. Pravi izbor za njih je buket crnih ruža. To će ih ostaviti bez daha. U njihovom domu možete videti orhideju koja zahteva posebnu pažnju, a Škorpija to ume da joj pokloni. Elegantna je i prefinjena.

STRELAC

On je sam po sebi radoznao i sve ga privlači. Takav odnos ima i prema cveću. Prosto ga voli i uživa u svakoj biljci. Kod njega u domu ćete videti sve moguće cveće. Hrizanteme, bele rade, dan i noć... Ako želite da ga iznenadite, poklonite mu bilo koje cveće i nećete pogrešiti.

JARAC

Odgovoran i ponekad hladan. Takav odnos ima i prema biljkama. Voli ih ali će uvek birati biljku koja ne zahteva puno nege kao što je aspidistra - ne zahteva svetlost i može dugo da izdrži bez vode.

VODOLIJA

Originalna je i uvek ima nove ideje. Neki ih zovu i deca budućnosti. Vole cveće koji ima jake mirise i koji ih opuštaju kao što su gladiole, božuri i orhideje. Kao poklon neka bude bilo koja biljka ili cvet ali maštovito upakovano i ukrašeno.

RIBE

One su emotivne i osećaju druge ljude. Izbor za njih bi bio lokvanj u akvarijumu ili vodeni bambus. Takođe su i umetnici pa ih možete iznenaditi buketom šarenog raznobijnog cveća. Ruže u različitim bojama su uvek odličan izbor!

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još