HRANA KAO AFRODIZIJAK: Kako deluje i kako je možete uključiti tokom sastanka?

Od jagoda umočenih u čokoladu do morskih plodova, ove ideje će sigurno podići temperaturu između vas.

Neki sastanci su nesumnjivo romantični: šetnja plažom pri zalasku sunca ili zagrljaj na najvišoj tački grada dok ste zagledani u njegova svetla. Ko ne bi osetio da ga u tim trenucima preplavljuju snažne emocije? Ali da li znate šta bi moglo da vam podstakne seksualnu energiju gotovo odmah na sastanku? Afrodizijačka hrana.

Reč "afrodizijak" potiče od imena boginje Afrodite, a prema Američkoj zdravstvenoj organizaciji, afrodizijak je definisan kao bilo koji proizvod koji može povećati seksualnu želju ili poboljšati seksualne performanse. Aroma, hrana ili supstanca mogu se smatrati afrodizijakom.

Kako afrodizijačka hrana deluje?

I muškarci i žene imaju hormon oksitocin, poznat i kao "hormon ljubavi", koji je povezan sa ljudskim odnosima i osećajem dodira, a koji istovremeno smanjuje osećaj straha i jača osećaj poverenja. Zajedno sa dopaminom i serotoninom, odgovoran je za pozitivne emocije.

Oksitocin se izlučuje tokom orgazma i usko je povezan sa libidom. Nakon konzumiranja, afrodizijačka hrana pospešuje opuštanje krvnih sudova, poboljšavajući protok krvi u genitalijama, a samim tim i osećaj zadovoljstva.

Koje su najpoznatije afrodizijačke namirnice?

Sigurno ste čuli za školjke, jagode i tamnu čokoladu. Pored ovih, međutim, crno vino, kafa, kikiriki, med, đumbir i crvena, ljuta paprika spadaju u istu kategoriju.

Kombinujte čokoladu i jagode

Pripremite romantičnu večeru i kao desert otopite čokoladu u koju ćete umočiti sveže jagode.

Piknik sa morskim plodovima

Ako vremenske prilike dozvole, sjajna ideja za sastanak je piknik na plaži ili u planini. Ako se nadate trenutku strasti, napunite svoju korpu školjkama i bilo kojom drugom afrodizijačkom hranom koju želite.

Poseta vinariji

Prošetajte vinogradima, uživajte u prelepom pogledu i mirisnom vinu. A ako su vaše šetnje zamorne, onda samo podelite bocu crvenog vina kod kuće.

Izvor: Harpersbazaar.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još