POKRENITE SVOJ BIZNIS U ITALIJI: Idilični gradići u Kalabriji nude do 30.000 evra mladima da dođu i žive u njima

Da li ste ikada sanjali o tome da otvorite radnju ili pokrenete neku radionicu u idiličnom gradiću na jugu Italije i da vam za to još plate?

Italijanski region Kalabrija (vrh čizme) nudi do 28.000 evra tokom tri godine svakome ko hoće da se preseli u neki od nekoliko gradića sa manje od 2.000 stanovnika.

Neka od mesta su na obali, a neka u unutrašnjosti - Ajeta, San Donato di Ninea, Čivita, Albidona, Kačuri, Santa Severina, Sant Agata del Bijanko, Zamo i Bova.

Regionalne vlasti, ipak, novac ne daju na lepe oči. Novi stanovnici moraju da se obavežu i pokrenu neki biznis. Ili da otvore nešto svoje ili da ulože u postojeće.

Osim toga, moraju da se potpuno presele i prijave boravište u jednom od gradića i ne smeju da budu stariji od 40 godina. Takođe moraju da budu spremni da se presele u Kalabriju 90 dana nakon prihvatanja aplikacije.

Lokalne vlasti se nadaju da će ponuda privući mlade proaktivne ljude da ožive gradiće koji nestaju.

Član regionalnog saveta Đanluka Galo kaže za Si-En-En da još treba da usaglase sve detalje, tačnu količinu novca koji bi mesečno bio isplaćivan i da li da u ponudu uključe i veća sela do 3.000 ljudi.

Očekuje da mladi ljudi koji dođu otvore neki ugostiteljski objekat, poput hostela i restorana, zanatsku radnju ili pokrenu farmu.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.