MOJA PORODICA KAŽE DA SAM RAZMAŽENA TRUDNICA: Anja Alač iskreno o drugom stanju i dolasku sina na svet

Glumica Anja Alač očekuje dečaka, koji bi na svet trebalo da dođe u septembru. Zajedno sa partnerom, beogradskim umetnikom Andrejom Josifovskim, ušla je u sam kraj priprema za dolazak bebe.

A kako je prestala da radi u pozorištu pre nekoliko meseci, njen život dobio je sasvim novu, drugačiju dimenziju.

Kako se pripremate za ulogu majke? Čitate li literaturu za mlade mame, savetujete li se sa prijateljicama ili posećujete neke radionice?

- Svesna sam da ne može mnogo toga da se nauči unapred. Volim da čitam o trudnoći i bebama, da se informišem, ali mislim da će kad beba dođe i znanje doći samo od sebe. Slušaću intuiciju. Išla sam na prenatalne muzičke radionice, ali su one više bile zabavnog karaktera nego što me je neko podučavao kako da podižem dete.

Da li se i Andrej zajedno sa vama informiše o svemu?

- Pričamo, delimo znanje, ali oboje smo svesni da ćemo sve morati da naučimo kad se to bude desilo.

Slušate li savete svojih prijateljica koje imaju decu?

- Niko iz mog okruženja nije nametljiv kad je trudnoća u pitanju i to mi mnogo znači. Kad sam ostala u drugom stanju, mislila sam da će me svi zasipati savetima - šta treba, šta ne treba, šta sme, šta ne, ali to se nije desilo.

Postoji li nešto čega se plašite?

- Osećam malo veću odgovornost i uzbuđenje zbog nadolazećeg poziva, te velike životne uloge koja sledi. Iskreno se radujem svemu.

Da li ste razmažena trudnica?

- Da pitate moju porodicu, oni bi rekli da sam veoma razmažena, i ja ću se, evo, složiti sa njima.

Ko vam najviše ugađa?

- Andrej, jednoglasno.

Kako vam deluje Andrej kao budući tata?

- Mislim da će biti divan.

Da li razgovarate o tome hoće li vaš sin ići na časove francuskog, igrati fudbal ili svirati klavir?

- Ne, iskreno. Ja sam ceo život imala neke dodatne aktivnosti - muzičku školu, košarku, stalno je bilo nešto. Verujem da ću detetu "otvoriti horizonte" i poslati ga na nešto što njega zanima, da ne bude od one dece što odlaze u školu, pa posle sede kod kuće. Ali ako sutradan dobijem kćerku, volela bih da ide na časove baleta, za razliku od mene koja sam šest godina trenirala košarku.

Imate li neki plan do porođaja?

- Nadam se da će mi se ispuniti želja da odem na more. Prija mi da ništa ne moram i češće bi trebalo da podsećam sebe da sam sad u nekoj fazi života kad imam pravo da budem privilegovana. Brzina života nam stalno nameće neku akciju, meni i posao kojom se bavim, a sad želim da se odmaram.

Ko je po vama majka za ugled?

- Sve žene koje uspevaju da imaju decu, muža, posao - sve to sklopiti zajedno u ovom svetu punom stresa i ludila nimalo nije lako i za svaku je pohvalu.

Izvor: Gloria.rs
Foto: anja_alac/Instagram

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.