Dani venčanja

Ekskluzivni saloni venčanica, juvelirske kuće, elitni restorani, glamurozni automobili, buduće mlade i pokoji zalutali mladoženja - slika su Sajma venčanja, koji se održava ovog vikenda u EXPO centru.

Ako ste već zaprošeni ili bar potajno to očekujete ove godine, dođite i započnite 2008. godinu u lepoti svega onoga što prati najlepši dan u životima svih nas - dan venčanja. To zadovoljstvo omogućiće vam cvećare, agencije za organizovanje venčanja, restorani, poslastičarnice, firme specijalizovane za dekoraciju svih vrsta proslava, pozivnice, limuzine, kozmetičke i frizerske kuće, fotografi, muzika…

Šetajući među štandovima, koji su pretvoreni u prave male butike, razgledali smo koje su to venčanice sada u trendu, od kojih su materijala šivene i koje još boje, osim čuvene bele, dolaze u obzir. Ponuda je bila raznovrsna, kao i cene. Zainteresovane devojke mogle su da probaju i vide kako im stoji venčanica od nekoliko hiljada evra, a u očima mnogih koje su u tom trenutku probale moglo se videti da već zamišljaju sebe na dan venčanja. Materijali koji stižu iz inostranstva su jednostavni, lagani, ima dosta veza i perlica, koje se ručno našivaju i po nekoliko dana, a što se tiče boja, i dalje su aktuelne bela i šampanj.

Ako se odlučite da kupite venčanicu, to zadovoljstvo će vas stajati od 700 do 1.000 evra, dok je iznajmljivanje mnogo pristupačnije i iznosi 400 evra. Mladoženja je ove zime potpuno u trendu i obučen je u aktelnu ljubičastu ili roze košulju sa ukrasnim dugmićima za manžentne, a celo odelo s kravatom, košuljom, prslukom i kaišom staje oko 200 evra.

Budući mladenci, koji su odlučili da ovog proleća stanu na "ludi kamen", a nisu još smislili kako njihovo venčanje treba da izgleda, ne moraju da brinu - za sve će se postarati dobro potkovane agencije za organizaciju. Kada je u pitanju dekorisanje stola, cena po osobi iznosi pet evra.

Cvećare su ponudile više vrsta svežih cvetnih bidermajera. Aktuelni su eukaliptus, orhideje, kale, felanopsis orhideje sa dodatkom lotosove čaure, i sve to u rasponu od 2.900 do 5.400 dinara.

Slovenačka zlatara "Celje" u svojoj ponudi ima belo i žuto zlato, ali ono što se najviše traži su burme od belog zlata sa jednim brilijantom, po ceni od 40.000 dinara, dok najskuplja burma u njihovoj ponudi staje 195.000 dinara, a ukrašena je sa dva brilijanta.

Prvi dan venčanja završen je modnom revijom venčanica salona "Klara M" i "Dar", a kao specijalna gošća pojavila se pijanistkinja Selena Trifunović.

"Božja ruka blagoslov će dati, naša srca radošću će sjati. U ovom trenu najlepše su želje, dođite i ulepšajte nam svadbeno veselje" (stih preuzet iz pozivnice za venčanje).

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Marko Risović

Pogledajte još