DOPUSTIO JE DA SE KRŠTENO DETE PONOVO KRSTI U PRAVOSLAVNOJ CRKVI: Severina Vučković uputila oštre kritike na račun srpskog patrijarha

U velikom intervjuu koji je juče potresao javnost pevačica Severina Vučković optužila je Milana Popovića da ju je psihički zlostavljao, te nabrojala sudije, lekare, radnike CZSS-a i moćnike koji su, kako navodi, s njenim bivšim u Zagrebu sistematski radili na tome da joj se trajno oduzme dete.

Jedan od tih moćnika je, kaže, i novoizabrani poglavar Srpske pravoslavne crkve, Porfirije.

- Tu je i novoizabrani poglavar Srpske pravoslavne crkve, slavni Porfirije, Milanov prijatelj koji mi navodno nešto oprašta, a oprost od njega ne tražim. Neka se on radije pokaje za svoje grehe i pomoli za spas svoje duše. Trebaće mu. Porfirije je, kao dobar Milanov prijatelj, dopustio da se dete kršteno u katoličkoj crkvi ponovo krsti u pravoslavnoj bez saglasnosti majke. Toga nema nigde - rekla je za H-alter.org Severina.

Proteklih nekoliko dana u javnost su procurile priče da je Severina patrijarhu slala preteće poruke, te da ju je on zbog toga prijavio DORH-u (Državno odvjetništvo Republike Hrvatske). Uskoro je prijava DORH-u demantovana, a mediji su objavili vest da je upravo Aleksandrovo krštenje u pravoslavnoj crkvi razlog njihovog sukoba.

Izvor: Nova.rs
Foto: severina/Instagram

Pogledajte još