UVEK U TRENDU: Biseri - kako da ih nosite ove sezone?

Biseri nikada nisu izašli iz mode, samo se dizajn nakita menjao i išao u korak s vremenom.

Od politike do pop kulture, biseri su prešli dug put. Nosile su ih najveće holivudske dive, pa naše bake i majke, a danas, nosimo ih i mi. Za popularnost ovog nakita kod mladih možemo da zahvalimo TikToku, jer generacija Z sve više otkriva vintidž trendove. Biseri su samo jedan u nizu.

A kako se nose ove sezone, otkrivamo vam u nastavku.

Biseri – apsolutni must have

Foto: Ilustracija/Pexels.com

Minđuše

Već nekoliko sezona, u fokusu su neobične naušnice, a ovoga puta, nosićemo biserne. Svakako, ovaj klasični komad nakita idealan je za zimsku sezonu, a naročito za zimske praznike.

Ogrlica uz vrat

Kratke ogrlice (tzv. čokeri) trend su koji se vratio iz prošlosti, tačnije iz 90-ih godina. Sada se čokeri nose na malo elegantniji način.

Crni biseri

Egzotični biseri sa Tahitija često se nazivaju "crnim" biserima. Međutim, njihova boja varira u širokom spektru – od bledo kremaste i sive do crne boje. Svakako izgledu donose elegantan i unikatan stil.

Foto: Ilustracija/Pexels.com

Neobične kombinacije

Biseri mogu da se kombinuju sa gotovo sa svim, od zlatnih detalja, preko kožnih ogrlica, do dragog i poludragog kamenja.

Dugačke ogrlice

Pored kratkih, ove sezone možemo nositi i duge biserne ogrlice, s jednim ili više bisera. Sve zavisi od ličnih preferencija.

Slojevito

Slojevito nošenje ogrlica i narukvica je i te kako u modi, pa zašto ne biste iskombinovali različite stilove i stvorili svoj, jedinstven?

Foto: Ilustracija/Pexels.com

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još