ISPROBAJTE IH VEĆ DANAS: Šest poza u seksu uspešno tope kilograme

Osim što je odlično za psihičko zdravlje svakog čoveka, vođenje ljubavi nam može pomoći i da izgubimo nekoliko kilograma viška. Ipak, da biste to uspeli potrebno je da se potrudite, da ubrzate rad srca, pokrenete uspavane mišiće. Evo koje poze u seksu vam mogu pomoći u tome.

1. Misionarska

Ako mislite da najbolji potezi u seksu podrazumevaju isključivo komplikovane vratolomije iz Kama Sutre, razmislite ponovno. Pod uslovom da ste oboje jednako predani, ova "dosadna" poza može pružiti pravi trening središnjem delu vašeg tela.

- Misionarska poza je jako potcenjena - kaže stručnjak za seks Rebeka Dakin iz Velike Britanije.

Ova poza može biti prilično energična, a stiskanje zadnjice može biti odlično za zatezanje gluteusa. Partner koji je dole može telo da usmeri ka gore i na taj način uključi trbušne mišiće i upotrebi gluteuse - tako da se oba partnera kreću zajedno.

2. Doggy style

- Zaista možete raditi na uključivanju centralnog dela vašeg tela u ovu pozu. Pobrinite se i da zadnjicu pomerite prema gore, a ne da muškarac odradi sav posao. Tako ćete koristiti svoje kvadricepse i gluteuse - rekla je Dakinova.

3. Kaubojka

- Ključ ovog položaja je čučanje s ravnim stopalima. Na taj način ćete odjednom trenirati noge, stomak i zadnjicu. Ako su vam čučnjevi previše intenzivni za početak, možete pokušati s uobičajenim položajem kaubojke - s kolenima prema dole. I dalje ćete raditi na donjim trbušnim mišićima, a ako obgrlite nogama partnera, angažovaćete i svoje kvadricepse i listove - rekla je ona.

4. Most

U poziciji mosta, žena je okrenuta prema gore, koristeći i ruke i noge kako bi održala svoju telesnu težinu u vazduhu. Ova poza angažuje sve glavne mišićne grupe: bicepse, tricepse, trbušne mišiće, gluteuse, kvadricepse i listove. Ali, upozoravamo vas, nije lako. Možda prvo treba da isprobate s jastucima ispod leđa kako biste lakše držali svoju težinu - i tada ćete uposliti zadnjicu i mišiće unutrašnjeg dela butina.

5. Poza lotus

Ako ste upoznati s pozicijom lotusa u jogi onda verovatno znate šta ona podrazumeva.

- Ako on sedi prekrštenih nogu, a žena sedne na njega i obgrli ga nogama, poza može biti vrlo energična. Ipak, morate se uskladiti kako biste se pravilno kretali. Središnji deo je ovde važan za stabilizaciju tela, a pritisak na gluteuse daje priliku za dobar trening - rekla je Rebeka.

6. Kolica

- Nagrada za seksualnu pozu s najmanje seksi imenom ide pozi "kolica". Ipak, ona je sjajan način za vežbanje mišića. Žena je nagnuta prema podu i koristi svoje ruke za ravnotežu u položaju poput daske. Zatim muškarac podiže njene noge i drži ih u visini struka. Za njega je ovaj položaj odličan za noge i centralni deo tela, a kod nje za ruke - zaključila je Rebeka Dakin, stručnjak za seks.

Izvor: Prva.rs/Net.hr
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još