Tender do kraja februara

Generalni direktor Novosadskog sajma Aleksandar Andrejević izjavio je juče da su za privatizaciju najstarije domaće sajamske kuće zainteresovane dve velike svetske kompanije − sajmovi u Veroni i Lionu. 

- To je izuzetno dobro za nas jer, ukoliko bi se na predstojećem tenderu pojavile te ili slične kompanije, završetak procesa privatizacije garantovao bi nastavak dobrih rezultata, pa i još uspešnije poslovanje Novosadskog sajma - rekao je Andrejević na konferenciji za novinare. On je izrazio očekuvanje da će do kraja februara biti objavljen javni poziv s tenderskim uslovima, tako da bi privatizacija Novosadskog sajma mogla da bude okončana do kraja juna. Uslovi na tenderu će omogućavati isključivo "takmičenje onih koji mogu da se nazovu strateškim partnerima", a to su, pre svih, strane kompanije koje su dugo u sajamskom poslu i koje, prema svojim finansijskim parametrima, "imaju snage" da kupe Novosadski sajam, objasnio je Andrejević. 

Početnu cenu i osnove tendera odrediće Vlada Srbije, a preko Agencije za privatizaciju biće obavljeni svi poslovi privatizovanja Novosadskog sajma. U godini kada taj sajam obeležava značajne jubileje, 85. godišnjicu osnivanja i uspešnog rada, 75. održavanje Međunarodnog poljoprivrednog sajma i pola veka od kada je Poljoprivredni sajam primljen u Međunarodnu asocijaciju sajamske industrije − UFI, očekuje se najveći broj izlagača i rekordni prihodi. Najznačajnija i najveća manifestacija, 75. međunarodni poljoprivredni sajam, biće održana od 10. do 17. maja, a prve sajamske priredbe su od 13. do 18. marta. Tada će na Novosadskom sajmu biti održani 17. salon nameštaja i opreme "Ambijenta", 14. salon knjiga i 13. izložba umetnosti "Art ekspo". 

(Tanjug - "Pregled")

Pogledajte još