NEOČEKIVANO: Kako kafa utiče na seksualni život ljubavnih parova?

Kafa je napitak kojim mnogi ljudi započinju jutro. Ona nas razbuđuje, utiče na naše raspoloženje, a često je i izgovor za ljubavne, porodične i druge sastanke. Evo zašto nam je kafa potrebna i kako je ona povezana sa seksom.

Ako ste ljubitelj kafe, ne trebaju vam dodatni razlozi da svakodnevno uživate u jednoj ili više šoljica ovog super napitka.

Kafa je povezana sa seksualnim nagonom i iako ona nije lek za nizak libido, jedna šolja pre seksa može da napravi razliku.

- Potrebno je 15 minuta do 2 sata da se vidi reakcija kafe na organizam. Stoga je vreme važan element - objašnjava seksolog i nutricionista Satori Madrone.

Hajde da vidimo šta kofein izaziva u telu i kako će poboljšati vaš seksualni život, ako popijete 2-3 šolje dnevno.

1. Kafa povećava ženski libido

Prema istraživanju sprovedenom na Univerzitetu u Teksasu 2010. godine, kofein može uticati na nivo uzbuđenja. Kako se protok krvi i puls povećavaju dolazi i do promena u genitalnom području. Međutim, seks nije samo pitanje fizičkog raspoloženja, već i mentalnog.

2. Erektilna disfunkcija je smanjena

Isto istraživanje je pokazalo da 2-3 šolje kafe dnevno pomažu u smanjenju problema muškaraca, dok povećavaju testosteron.

3. Smanjuje stres

Ako umereno pijete kafu, možete smanjiti negativne efekte dugotrajnog stresa. To, pak, znači da vam kafa pomaže da se opustite i mnogo više uživate u seksu.

4. Kafa poboljšava sportske performanse

Istraživanje iz 2017. pokazalo je da su biciklisti koji su konzumirali kofein pre trke imali bolje rezultate od onih koji su pili samo vodu. Smanjuje umor i povećava sposobnost koncentracije i obraćanja pažnje. Seks nije sport kojim se ide po medalju, ali zahteva fizičku izdržljivost.

Izvor: Ženskimagazin.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još