Trener i pomoćnik tužili odbojkaški klub Smederevo

SMEDEREVO, 21. avgusta 2009. (Beta) - Zbog vešemesečnog kašnjenja isplate zarada doskorašnji trener odbojkaškog kuba Smederevo Siniša Živak i njegov pomoćnik Branko Ćuković saopštili su da su tuzili matični klub.

Siniša Živak je u prošloj sezoni kao trener smederevskih odbojkaša, uprkos finansijskim problemima, uspeo da se kroz baraž izbori za opstanak kluba u Superligi Srbije.

Na konferenciji za novinare Živak i Ćuković rekli su da više ne mogu da čekaju isplate i da su zbog neispunjavanja obaveza tužili klub. Obojica su naglasili da nisu jedini kojima klub duguje višemesečne zarade.

Trener i njegov pomoćnik veruju da klub duguje većini igrača i da njihove tužbe nisu jedine.

Živak je rekao da su krivci za stanje u klubu sportski direktor Goran Jančić i sekretar Slobodan Bogić i zamerio klubu što zarade isplaćuje "na priznanice" a ne preko tekućih računa.

Drugi trener Branko Ćuković nije prihvatio ponudu kluba da vodi mlađu selekciju jer bi, kako tvrdi, to samo odlagalo isplate dugovanja.

Ujedno je rekao da ne razume kako je Goran Jančić "posle 17 uzastopnih poraza, umesto da bude smenjen unapređen u direktora".

Pogledajte još