Smiljanić: Idemo na pobedu

Dugovi stižu na naplatu. Poražavajući učinak u poslednja dva međusobna duela stvorio je iritirajući ambijent kod navijača Partizana, pred još jedan okršaj sa Vojvodinom Grobari zahtevaju ne samo pobedu, nego i ubedljivu igru.

Ultimatum sa tribina za revanšom za prošlogodišnje poraze u polufinalu kupa (1:3) i oktobarskom ligaškom okršaju (0:2), u "Zemunelu " prihvataju oberučke.

- Idemo na pobedu – neme dileme u glasu Milana Smiljanića, veziste crno-belih. – Prebrodili smo teško gostovanje u Subotici, zadržali prednost nad pratiocima i duel podjednako važan na takmičarskom i psihološkom planu čekamo uvereni u trijumf.

Derbi 22. prvenstvene runde dobija na značaju ako se zna da će ruke obarati šampion i jedina ekipa s perfektnim prolećnim učinkom.

- Svaka čast Vojvodini, pobeđuje u seriji, drži visok nivo forme, ima kvalitetan tim, sposoban su da povremeno iznenadi Crvenu zvezdu ili nas, ali čini mi se da je to nedovoljno za titulu. Stalno prete, a uvek završe daleko od borbe za trofej, pa se nadam da ćemo ih posle sutrašnjeg duela udaljiti od pehara.

Tim rečima, nekadašnji reprezentativac ne želi da omalovaži goste.

- Nipošto. Vojvodinu izuzetno poštujem, tamo imam dosta prijatelja, ali isto tako mora da se ceni podatak da je Partizan šampion. Siguran sam da ćemo na našem stadionu tu prednost pretočiti u tri boda.

U pokušaju da spreči takav scenario tim Zorana Milinkovića oslanja se na široku lepezu kvalitetnih igrača od kojih Milan Smiljanić izdvaja dvojicu.

- Prvi je Brana Ilić, ove sezone je u odličnoj formi, rešio je tri utakmice, posebno je upečatljiv podatak da je tri gola postigao u gostima. Kad se tome doda da će kao naš bivši napadač imati dodatni motiv da se dokaže jasno je kakva nam opasnost preti. Stoga je pozornost na maksimalnom nivou u nameri da ga zaustavimo.

Drugi adut Vojvodine, ocenjuju u Partizanu, stoji na gol crti.

- Željko Brkić je golman reprezentativnog kalibra, kapiten, dugo godina na velikoj sceni, znamo se iz mlade reprezentacije, on je možda i najjača karika Novosađana. Pretpostavljam da ćemo dominirati, a gosti se povući na svoju polovinu, samo ne bih voleo da se Brkić razbrani, jer to onda može da bude velika prepreka.

Ciklus teških utakmica šampion nastavlja pošto se prethodne sedmice plasirao u finale kupa i izbegao minu u Subotici.

- Iza nas je težak, ispred nas izazovan period, ali očekujem da od Vojvodine forma krene uzlaznom putanjom. Važno je što smo na iscrpljujućim utakmicama protiv Borca i Spartaka ZV zadržali bodovnu prednost. Neme razloga da strahujemo ni od gostiju iz Novog Sada, jer mi smo Partizan – podseća Milan Smiljanić.

(old_image)

Moreira hit u Kini

Posle Gabrijela Klea, mreže u Kini počeo je da trese i Almami Moreira.

Bivši vezista Partizana postigao je gol za Dalijen Aerbin, a prethodno upisao i četiri asistencije, čime je ambicioznog drugoligaša ustoličio na vodeće mesto na tabeli posle četiri kola.

Partizan sprema iznenađenje

Na ćutanje u taboru Vojvodine, u taboru Partizana su odgovorili zatvaranjem treninga za javnost. Iza kapija "Zemunela", u tišini sportskog centra, stručni štab želi da razradi taktiku pred derbi sa Vojvodinom.

Trener Aleksandar Stanojević najavio je da bi od sutrašnje utakmice mogao da uvede novine u igri crno-belih, pošto je uočljivo da u prethodne četiri šampion nije bio u najboljem izdanju. Očekuju se iznenađenja na taktičkom planu. 

Igra i Stefan Savić

Stručni štab Partizana nema kadrovskih problema pred derbi sa Vojvodinom. Zdravstveni bilten je povoljan, a nema ni kažnjenih kartonima.

Trenera Aleksandra Stanojevića raduje što je u kombinaciji za tim i Stefan Savić. Posle porodične tragedije, bila je dilema da li je crnogorski štoper psihički spreman za takmičarske obaveze, ali posle nekoliko dana rada vratio se u ritam i postoje ozbiljni nagoveštaji da će igrati protiv Vojvodine.

Izvor: zurnal.rs

Pogledajte još