Promocija turizma Vojvodine na Međunarodnom sajmu turizma u Bratislavi

Na Međunarodnom sajmu turizma "ITF Slovakiatour 2008", održanom u Bratislavi od 17. do 20. januara ove godine, svoju turističku ponudu predstavili su Privredna komora Vojvodine, Turistička organizacija Vojvodine, Opštinska uprava i Turistička organizacija opštine Bačka Palanka, kao i turističke organizacije opština Bač, Odžaci, Bački Petrovac i Kovačica. Nastup Vojvodine bio je organizovan na štandu "Euroregiona Beskydy", gde su zajedno predstavljeni još i Slovačka, Češka i Poljska.

Naši predstavnici imali su brojne kontakte, među kojima ističemo susret s Marijom Hatalovom iz Ministarstva ekonomije Slovačke, sektor za turizam. U našoj ambasadi u Bratislavi ambasador Danko Prokić organizovao je prijem za članove naše delegacije i istakao značaj nastupa Vojvodine na Sajmu turizma.

Opština Bačka Palanka imala je primećen nastup, a posetioce su najviše zanimali ponuda Karađorđeva, odnosno lovni i ribolovni turizam. Značajna je i činjenica da je u Bačkoj Palanci slovačko stanovništvo drugo po brojnosti.

Takođe, ovaj sajam je jedan od najvećih sajmova turizma u ovom delu Evrope. Sajam "ITF Slovakiatour" prošle, 2007. godine posetilo je preko 63.000 ljudi, a učestvovalo je 546 izlagača iz 31 zemlje.

Godine 2007. Srbiju je posetilo 6.217 Slovaka, što je 17 odsto više nego 2006.

Pogledajte još