Počeo miting opozicije okupljene oko SNS

BEOGRAD, 16. aprila 2011. (Beta) - Miting Srpske napredne stranke (SNS) pod sloganom "Dan za promene" sa koga će još jednom biti zatraženo raspisivanje vanrednih izbora počeo je u subotu sa oko 40 minuta zakašnjenja jer se čekalo da pristignu pristalice koje su organizovano došle na skup.

Miting je počeo himnom Srbije, a na velikoj bini ispred Doma Narodne skupštine, pored rukovodstva SNS su i čelnici stranaka okupljenih u koaliciji "Za promene" - Nove Srbije, Pokreta socijalista i Pokreta snaga Srbije Bogoljuba Karića.

Na platou se na početku skupa okupilo više desetina hiljada pristalica opozicije koja traži vanredne izbore. Lider SNS Tomislav Nikolić najavio je da će sa mitinga dati ponudu vlastima za promene "koja se ne odbija". On se pre dva dana sastao sa predsednik Srbije Borisom Tadićem, ali nisu postigli nikakav dogovor.

Na platou se mogu videti i komadi stiropora na kojima piše "Sedim sada, ustaću kada padne vlada", "Sedim da bi nam krenulo", "Ustajem jer ne posustajem".

Lider SNS Tomislav Nikolić je ranije najavljivao da će pristalice te stranke ostati na ulici (sedeći na stiroporu) sve dok ne iznude raspisivanje izbora.

Okupljeni nose zastave SNS i Srbije i slike Tomislava Nikolića, kao i različite transparente na kojima, između ostalog, piše "Hoćemo naprednu Srbiju", "Dokle više?", "Buna protiv dahija".
 
Izuzetno jake policijske snage opremeljene opremom za razbijanje demonstracija obezbedjuju skup opozicije, kao i zgrade parlamenta, Predsedništva, Skupštine grada, Radio-televizije Srbije, kao i uži centar grada.

Pogledajte još