Nema govora o regulisanju odnosa izmedju država

BEOGRAD, 16. aprila 2011. (Beta) - Šef tima za pregovore s Prištinom Borislav Stefanović izjavio je u subotu da je Beograd izneo "detaljan predlog" o slobodi kretanja u potpunosti u skladu s evropskim standardima, ali da se nikako ne može govoriti o regulisanju odnosa izmedju država.

"Naravno da ni u kom slučaju ne može biti govora da se prave poredjenja kako je rekla gospodja (šefica prištinskog tima Edita) Tahiri o državama koje nemaju regulisane odnose samim tim što Kosovo nije država i za nas ne može biti država", rekao je Stefanović u izjavi za Radio Beograd.

Posle sastanka pregovaračkih timova u Briselu u petak, Edita Tahiri je rekla da je srpska strana predložila neka rešenja koja se sprovode "izmedju zemalja koje nemaju normalizovane odnose". Stefanović je rekao da je pregovaracki tim Begrada izneo detaljan predlog koji reguliše slobodu kretanja koji je u potpunosti u skladu s evropskim standardima, "čak ide i ispred njih".

"Mi smo dali konkretne predloge koji omogućavaju gradjanima da se normalno kreću i da ostvarimo komunikaciju i na samom Kosovu i Metohiji i s našim gradjanima s Kosova i Metohije", rekao je on.

Šef pregovaračkog tima Beograda je rekao da u narednom periodu predstoje teški zadaci da se nastave pregovori.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.