Ana nije teže povređena

BRATISLAVA, 17. april 2011. (FoNet) - Ana Ivanović je predala meč Dominiki Cublokovoj na insistiranje stručnog štaba reprezentacije Srbije, jer su prevagnuli medicinski, a ne sportski razlozi, izjavio je lekar Fed kup reprezentacije Srbije Milinković.

"Ana je veliki borac i želela je da nastavi meč, ali smo procenili da bi to, s medicinske tačke gledišta, moglo da bude dosta opasno i naloženo joj je da preda meč, jer više nije mogla da izvodi bekhed udarce, ni da normalno servira. Ona je to teško podnela i insistirala je da nastavi da igra, ali se povinovala odluci stručnog štaba", rekao je Milinković.

Prema njegovim rečima, Ivanović je u Bratislavu na meč baraža za popunu Svetske A grupe Fed kupa protiv Slovačke došla potuno spremna, što je pokaza u subotu u duelu protiv Danijele Hantuhove.

"Danas je u toku meča protiv Cibulkove osetila snažan bol u stomaku i odmah je bilo jasno da je obnovila povredu trbušnog mišića, sa kojom ima problema već nekoliko meseci. Uradili smo ultrazvuk i na sreću nema krvarenja, ali se vidi ožiljak na mišiću, a koliko je povreda ozbiljna znaćemo sutra kada bude urađena magnetna rezonanca", rekao je lekar reprezentacije Srbije.

Doktor Milinković je dodao je Ani prepisao terapiuju i da je sada dobro, a nada se da će ipak sve biti u redu i veruje da bi Ivanović posle četiri - pet dana pauze mogla da se oporavi.

Ana Ivanović je stomačni mišić povredila krajem decembra prošle godine na Hopman kupu u Australiji, kada je sa Novakom Đokovićem predstavljala Srbiju. Ivanović i Đoković su se tada plasirali u finale, gde je trebalo da igraju protiv Sjedinjenih Američkih Država, ali su zbog Anine povrede predali finalni meč bez borbe.

Pogledajte još