Prosinečki: Možemo do titule!

Partizan je dostignut zahvaljujući trijumfu Vojvodine u Humskoj, ali u Crvenoj zvezdi osim što izražavaju pohvale Novosađanima, uvrštavajući ih kao trećeg ravnopravnog člana u borbi za titulu, u strategiji i filozofiji ne menjaju ništa.

Trener crveno-belih Robert Prosinečki bio je u Humskoj kako bi uživo bolje video oba rivala, uočio neke detalje koji su ga interesovali, ali je ostao pri davno izrečenom stavu.

- Gledamo uglavnom samo sebe, našu igru, trudimo se da pobeđujemo i posle pobede Vojvodine u Humskoj nama se ne menja ništa - ako hoćemo titulu, moramo da pobedimo Partizan u derbiju - ponavlja Prosinečki. - Novosađani su potvrdili da su prava ekipa, dobro igraju, disciplinovani su, imaju kompaktnu odbranu, nekoliko brzih igrača. U prvom poluvremenu su bili bolji, u drugom je kvalitetniji bio Partizan, a gosti su dali gol, mada je remi bio najrealniji ishod. Ko pobedi Partizan u Humskoj svakako je ozbiljan tim i njihovim približavanjem trka za titulu, a ona je još duga, biće zanimljivija.

Svaki poraz uzdrma ekipu, ne zaobilazi ni to pitanje trener crveno-belih smatrajući da dva poslednja neuspeha neće uticati negativno na Partizan u derbiju.

- Sigurno ima malo turbulencije kod njih zbog poraza od Vojvodine, kao i zbog činjenice da su izgubili pet bodova prednosti. Međutim, Partizan je i dalje prvi, i dalje ima prednost, iako smo bodovno izjednačeni, i zna da će derbi odlučiti. Imaju oni dovoljno iskustva...

Zvezda je pregrmela Metalac, navijačka strast za titulom ponovo je dostigla tačku ključanja.

- Navijači i treba da budu euforični, da veruju kao što i mi verujemo da možemo osvojiti prvenstvo. Međutim, kod nas u svlačionici nema euforije, što se videlo i u Kragujevcu, gde smo kroz igru, bez paničenja, došli do pobede. Bilo je samo pitanje kad ćemo dati gol i ta vera i karakter su nas održali. Sada nas čeka Sloboda, a tek onda derbi i mnogo toga će biti jasnije posle Uskrsa - realan je trener crveno-belih.

Zlatni Mikić

Defanzivac Nikola Mikić bio je junak u Kragujevcu, a gol u 81. minutu bio je njegov prvenac u Jelen Superligi.

- Nismo gubili strpljenje i gol je došao kao nagrada protiv Metalca, koji se branio i kad smo poveli - kaže Mikić, koga su posle gola bukvalno zatrpali saigrači i navijači. - Nisam ni video ko je sve skočio na mene, ali vredelo je za prvenac. Vojvodina je pokazala da je ekipa za respekt pobedom u Humskoj, a nova bodovna situacija nama ne znači puno jer moramo da trijumfujemo u derbiju.

Od Ćire ništa novo

Na novu prozivku kontroverznog Ćire Blaževića da "Robi neće uspeti kao trener samo zato što je bio veliki igrač", Prosinečki je odmahnuo rukom i kratko rekao.
- Sto puta sam čuo tu istu priču...

Izvor: www.novosti.rs

Pogledajte još