Skup podrške SNS-a u Beogradu

BEOGRAD, 18. aprila 2011. (Beta) - Oko hiljadu pristalica Srpske napredne stranke (SNS) okupilo se u ponedeljak oko 19 sati u Pionirskom parku u Beogradu, gde je došlo do kraćeg koškanja sa policijom kada su demonstranti pokušali da sklone ogradu koja ih deli od policajaca.

Napetu situaciju smirio je zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučih koji je apelovao na demonstrante da skup protekne bez incidenata.

Vučić je demonstrantima preko megafona kazao da treba izbeći sukobe. "Nikada neću komandovati nasiljem, pa makar mislili i da sam najgori na svetu", rekao je on.

Pristalice SNS-a i dalje pristižu na skup podrške predsedniku stranke Tomislavu Nikoliću koji od subote štrajkuje gladju i žedju tražeći vanredne parlamentarne izbore. Performans SNS-a, kako je najavljeno iz te stranke, treba da bude održan u Pionirskom parku, ispred zgrade Predsedništva Srbije.

Učesnici skupa su odeveni u majice sa logom SNS i uzvikuju parole protiv predsednika Srbije i Demokratske stranke Borisa Tadića. Skup obezbedjuju brojne policijske snage. Vučić je najavio da će naprednjaci prošetati oko zgrade Predsedništva i mirno zahtevati od predsednika Srbije da raspiše izbore.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.