Kredit Svetske banke za krupne projekte

BEOGRAD, 19. aprila 2011. (Beta) - Ekonomski savetnik srpskog premijera Jurij Bajec ocenio je u utorak da će kredit Svetske banke od 800 miliona dolara biti korišćen za pokrivanje budžetskog deficita i za krupne infrastrukturne projekte.

"Za nas su najvažniji projekti u modernizaciji infrastrukture i mislim da bi tu trebalo mnogo više uraditi, jer smo veoma, veoma spori u završetku (saobraćajnog) koridora 10", rekao je on novinarima u pauzi ekonomsko-političkog foruma o prednostima i izazovima ulaska Srbije u Evropsku uniju.

Premijer Mirko Cvetković je 16. aprila dogovorio sa Svetskom bankom kreditni aranžman koji će omogućiti da Srbija od tog kreditora u naredne četiri godine povlači najmanje po 200 miliona dolara kredita godišnje, da bi mogla dobiti i dodatna sredstva.

Bajec je istakao da je dobra saobraćajna i druga infrastrutura Srbiji neophodna za privlačenje direktnih stranih, jer kako je rekao, priliv tih investicija se ne može obezbediti samo dobrim pravnim okvirom. On je izrazio misljenje da bi novac Svetske banke bio najbolje iskorišćen ulaganjem u infrastrukturu, jer te pare ne smeju da se koriste za tekuću potrošnju.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.