Plan SAD i za tržište Srbije

BEOGRAD, 21. aprila 2011. (Beta) - Strategija predsednika Sjedinjenih Američkih Država Baraka Obame o povećanju izvoznih kapaciteta SAD, koja obuhvata i Srbiju, predstavljena je u četvrtak u Beogradu članovima Američke privredne komore u Srbiji.

U saopštenju se navodi da se komercijalni ataše u ambasadi SAD Bredli Harket susreo sa predstavnicima najvećih stranih i domaćih kompanija u Srbiji, članicama Američke privredne komore i predstavio Nacionalnu izvoznu inicijativu predsednika Obame.

"Nacionalna izvozna inicijativa predsednika Obame predstavlja proaktivan pristup predsednika da se udvostruči izvoz Sjedinjenih Država u prekookeanske zemlje u narednih pet godina", pojasnio je Harker i dodao da je planirano da ovom strategijom bude obuhvaćena i Srbija.

On je precizirao da se u Srbiji se ta inicijativa odnosi na sve veći broj američkih firmi koje traže odgovarajuće renomirane srpske partnere koji bi im pomogli da prodaju svoje proizvode na ovdašnjem tržištu.

"To će srpskim firmama omogućiti da prodaju nove proizvode i tehnologije svojim kupcima u Srbiji i regionu", rekao je Harker i dodao da se mogućnosti intenzivnije saradnje američkih i srpskih firmi posebno odnose na sektore informacionih tehnologija, zdravstva, proizvodnje, energetike, poljoprivrede i franšizinga.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.