"Knjaz Miloš" otpušta radnike zbog konkurentnosti

BEOGRAD, 27. aprila 2011. (Beta) - Rukovodstvo kompanije "Knjaz Miloš" saopštilo je u sredu da je tačno da je pokrenut postupak rešavanja viška zaposlenih, kako bi ta firma zadržala konkurentnu poziciju na srpskom tržištu.

U saopštenju rukovodstva "Knjaz Miloš" navodi se i da je taj postupak bio planiran još pre godinu dana kao i da je započet posle ponuđenog programa dobrovoljnog odlaska radnika.

Rukovodstvo kompanije saopštilo je to reagujući na jučerašnju izjavu medijima predstavnika Samostalnog sindikata u toj firmi Živorada Kolarevića da neće dozvoliti otpuštanje radnika.

Rukovodstvo navodi da poštuje odredbe Zakona o radu, Opšteg kolektivnog ugovora, Posebnog Kolektivnog ugovora i pojedinacnog Kolektivnog ugovora u "Knjaz Milos" AD Aranđelovac.

Kako je navedeno u saopštenju, prema svim navedenim propisima, proglasenje tehnoloskog viska je suvereno pravo poslodavca, baš kao i izmene i dopune Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji poslova, koje ujedno i predstavljaju prvi korak ka realizaciji programa rešavanja viska zaposlenih.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.