Milan na bod od titule šampiona

BEOGRAD, 2. maja 2011. (Beta) - Fudbaleri Milana pobedili su u nedelju na svom terenu Bolonju sa 1:0, u utakmici 35. kola italijanskog prvenstva, i u poslednja tri kola potreban im je samo bod kako bi osvojili šampionsku titulu.

Jedini gol na utakmici postigao je Matju Flamini u 8. minutu, kada je, posle dodavanja Robinja, prošao dvojicu defanzivaca Bolonje i savladao golmana gostiju.

Milan bi već sledećeg vikenda mogao da osvoji svoju 18. titulu u Seriji A, ako pobedi ili osvoji bod u meču protiv Rome.

Tri kola pre kraja šampionata Milan ima 77 bodova, osam više od drugoplasiranog aktuelnog šampiona Intera i devet više od Napolija na trećem mestu. Bolonja je 15. na tabeli sa 40 bodova.

Fiorentina je na svom terenu pobedila Udineze sa 5:2. Dvostruki strelci u ekipi Siniše Mihajlovića bili su Gaetano D'Agostino i Alesio Čerči, a mrežu je zatresao i Huan Manuel Vargas. Katanija je na svom terenu pobedila Kaljari sa 2:0 i osvojila važne bodove u borbi za opstanak, a Parma je kao domaćin bila bolja od Palerma sa 3:1.

Fudbaleri Rome pobedili su na gostovanju Bari sa 3:2, golom Aleandra Rosija u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena. Kapiten Rome Frančesko Toti postigao je dva gola i tako sa ukupno 206 golova u Seriji A postao peti najbolji strelac u istoriji takmičenja.

Pogledajte još