NOVITET U MEJKAPU: Bela olovka za oči postaje nezaobilazni trend 2022. godine

Bela olovka za oči biće u fokusu ovog proleća, i to ne samo u unutrašnjim uglovima očiju, za šta možemo da zahvalimo Dioru.

Bela olovka svakako nije nova mejkap alatka. Većina vas sigurno je već koristi. Osim što akcentuje pogled i kompletnom licu daje svežinu, ona i vizuelno povećava oči. Za dnevni mejkap najbolje je koristiti mat opcije, dok za večernje prilike šminkeri savetuju pribegavanje onim sedefastim. No, za proleće/leto 2022. Dior je osmislio i interpretirao još jednu varijaciju na temu bele olovke. Naime, reč je o obrnutom cat-eye looku. Hoćete li se usuditi da ga isprobate?

Kako da postignete ovakav izgled?

Nanesite visokopigmentisanu, kremastu belu olovku duž vodene linije i malo ispod oka, a zatim je umešajte u korene trepavica kako biste kreirali efekat belo-sivkastog vela preko njih. Zatim posegnite za mat olovkom - da biste kreirali ravnu, grafičku liniju ispod oka, te je i povezali sa prethodno izvučenom linijom tako da izgleda kao "jedan blok bele boje". Na Diorovoj reviji izostavljena je maskara, što je svakako praktičan potez. No, ovo nije učinjeno bez razloga! Naime, na Diorovim revijama maskara je često izopštena iz priče budući da klasičnu šminku - poput ajlajnera - čini malo konceptualnijom, a ne seksi.

Foto: Ilustracija/Pexels.com

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još