POTRAGA U TOKU: "Iscelitelj" u Pakistanu zabio ekser trudnici u glavu, rekao da će tako roditi sina

U Pakistanu je u toku potraga za "isceliteljem" koji je zabio ekser trudnici u glavu.

Žena je došla u bolnicu u Pešavaru nakon što je kleštima pokušala da izvuče ekser dugačak pet centimetara.

Prvobitno je lekarima rekla da je sama sebi zabila ekser, ali je kasnije priznala da je to uradio navodni iscelitelj koji joj je garantovao da će tako sigurno roditi dečaka, piše BBC.

Lekar Haider Kan iz bolnice "Lady Reading" rekao je da je žena pri dolasku bila "potpuno pri svesti, ali je imala jake bolove".

Žena ima tri ćerke i suprug joj je pretio da će je ostaviti ako opet rodi devojčicu.

Za iscelitelja je saznala od komšija i kod njega je otišla da joj pomogne.

U nekim siromašnijim južnoazijskim zemljama se često smatra da sin može osigurati bolju finansijsku sigurnost roditeljima nego ćerke.

Religiozni iscelitelji su relativno česti u nekim delovima Pakistana, naročito u severozapadnim plemenskim područjima. Njihove prakse se temelje na sufijskoj tradiciji, koja se ponekad opisuje kao oblik islamskog misticizma. Njihove aktivnosti su zabranjene u mnogim islamskim školama.

Policija je započela istragu nakon što su se na internetu pojavilu rendgenski snimci povreda. Zatim je nekoliko dana razgovarala s osobljem bolnice pokušavajući da uđe u trag ženi koja je napustila bolnicu nakon što joj je osoblje uklonilo ekser iz glave, u nadi da će im ona pomoći pri identifikaciji muškarca.

Policija će takođe ispitati bolničke zvaničnike zašto ovaj incident nije prijavljen policiji kada je žena došla u bolnicu.

Izvor: 021.rs/Index.hr
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još