fbpx

Nezakonito izdavali pasoše i lične karte

BEOGRAD, 7. maja 2011. (Beta) - Pripadnici unutrašnje kontrole policije Srbije uhapsili su 24 lica, medju kojima najviše policijskih službenika Policijske uprave (PU) Priština, zbog sumnje da su Albancima sa Kosova i Metohije nezakonito nabavljali biometrijske lične karte i putne isprave Srbije, saopšteno je u subotu.

Kako je navedeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), kao organizator grupe koja je od kraja 2009. do oktobra 2010. godine koristila svoj službeni položaj i nezakonito pribavljala Albancima dokumente Srbije označen je službenik PU Priština Lulzim N. (51).

Prema policijskim informacijama, pripadnici te grupe su za novčane nagrade i druge poklone uticali na druge državne službenike da svesno naprave propuste u postupku izdavanja ličnih dokumenata i omoguće im pristup podacima iz Jedinstvenog informacionog sistema MUP-a.

Medju članovima grupe koji su uhapšeni 5. maja nalaze se policijski službenici PU Priština Lulzim N. (51), Aleksandar S. (38), Nikolina S. (48), Slaviša M. (46), Gordana B. (49), Slavica M. (47), Dragoslav DJ. (47), Dušan P. (47) i Milan J. (25), Ranko M. (51), Siniša M. (43) i Zoran R. (49).

Medju pritvorenima nalaze se i njihove kolege iz PU Niš Dejan B. (43), PU za grad Beograd Katarina K. (35), PU Vranje Valentina P (39), šef Odseka za putne isprave PU za grad Beograd Biljana B. (49), kao i šef Službe za gradjanska stanja Gradske uprave u Nišu Oliver D. (44).

Kao članovi navedene grupe označeni su i uhapšeni i bivši načelnik PU Priština Miodrag J. (52), penzionisani radnici MUP-a Dragan J. (52) i Tomislav M. (61), zajedno sa meštanima surduličkog sela Zagužanje Zoran T. (52) i Slavica T. (50), kao i Gorica M. (56) iz Niške Banje i Sanja M. (42) iz Niša.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.