fbpx

Ustavni sud odbacio žalbu "Dunav osiguranja"

Sud je na taj način potvrdio pravosnažnost odluka Komisije za zaštitu konkurencije da je Sporazumom Udruženja osiguravača Srbije o najvišim iznosima provizija u uslovima plaćanja ograničena konkurencija u pružanju usluga osiguranja.

Upravni odbor Udruženja osigurača Srbije je propisao tarife premijeza osiguranje vlasnika, odnosno korisnika motornih i priključnih vozila od odgovornosti za štetu pričinjenu trećim licima, čime se, prema oceni Komisije, bitno sprečava i ograničava konkurencija natržištu.

Članice Udruženja osiguravača su, kako je navedno u obrazloženju presude Upravnog suda, utvrdile iste cene premija osiguranja, sa istim datumom početka primene.

"Potrošač, koji je obavezan da zaključi ugovor o osiguranju od auto odgovornosti, nema mogućnost izbora osiguranja u pogledu cene", ocenio je Upravni sud.

Komisija za zaštitu konkurencije podnela je sredinom 2009. godine prekršajnu prijavu protiv Udruženja osiguravača Srbije zbog nedozvoljenog dogovora o formiranju jedinstvene cene osiguranja od auto odgovornosti.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.