Mrkonjić: Savest mi je čista!

Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković izjavila je pre par dana da se ispituje da li su političari iz Socijalističke partije Srbije prilikom obeležavanja godišnjice smrti bivšeg predsednika Slobodana Miloševića koristili službena vozila.

"Verovatno niste znali, vidim da nije imao ko ni da vam kaže, ali nikada, ama baš nikada, na službenim putovanjima ništa nisam naplatio, nikada nisam uzeo dnevnicu, uvek sam sve sam plaćao. I kada sam u dva maha putovao u inostranstvo sa predsednikom države, ponašao sam se na isti način, ništa ne naplativši", napisao je Mrkonjić u pismu upućenom Zorani Marković.

On je dodao da je dobro poznato da kao ministar nije koristio ni jedan slobodan dan i da je, zajedno sa najbližim saradnicima, svaku subotu i nedelju pretvorio u radne dane.

"To su neke stare navike iz vremena kada je u svakom trenutku moralo udarnički da se radi, kao što je i moj običaj da, uvek kada se nađem u njihovoj blizini, obiđem grobove dva sjajna državnika, dva predsednika države, drugova Tita i Miloševića", rekao je Mrkonjić.

Pogledajte još