Predstavnica Srbije Nina Radojičić sa pesmom “Čaroban” plasirala se u Dizeldorfu u finale ovogodišnjeg takmičenja.


Od 19 učesnika, Srbija je prva proglašena finalistom, tako da šarmantna Nina nije dugo strepela nad rezultatom. Ona će iz svoje grupe 14. maja ponovo nastupiti sa predstavnicima Litvanije, Grčke, Azerbejdžana, Gruzije, Švajcarske, Mađarske, Finske, Rusija i Islanda.

Tehničke smetnje na vezama između Diseldorfa i Beograda onemogućile su komentatoru RTS-a da iz Nemačke prenese atmosferu sa ovog spektakularnog muzičkog festivala. Preko 10 evropskih televizijskih centara nije imalo direktnu vezu sa svojim komentatorima u Nemačkoj. Međutim, oni koji su "šarali" daljincem po kanalima i hvatali na primer HRT videli su kako se njihov komentator u istoj nevolji snašao. Pozvao je mobilnim telefonom i preneo atmosferu.

Drugo polufinale se održava u četvrtak 12. maja kada će biti poznati i ostali finalisti koji će se takmičiti za najbolju pesmu Evrope 14. maja.

Unapred poznati direktni finalisti velike petorke su Francuska, Nemačka, Italija, Španija i Velika Britanija. Zanimljovo je napomenuti da je Italija, uvređena zbog višegodišnjeg lošeg plasmana na Eurosongu, bojkotovala ovo takmičenje čak 13 godina. Evo ih ponovo sa ostalima.

Ali, ko je slušao, jasno mu je da su Italijani ponovo na Eurosong poslali lošu pesmu. Šteta za zemlju muzikalnih ljudi, zemlju koja je među rodonačelnicima Evrovizije.

J.K.