fbpx

Stefanovićeva poseta doprineće boljoj atmosferi

BEOGRAD, 11. maja 2011. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u utorak da poseta šefa pregovaračkog tima Srbije Borislava Stefanovića Kosovu može doprineti poboljšanju atmosfere u dijalogu.

"Dobro je da Stefanović odlazi u Prištinu da objasni institucijama u Prištini koje su namere Republike Srbije, da pokušamo da nadjemo i odredjene zajedničke ciljeve u čitavom ovom dijaloškom procesu koji nije nimalo lak", rekao je Tadić novinarima posle razgovora sa glavnim tužiocem Tribunala u Hagu Seržom Bramercom.

Tadić je kazao da je Srbiji "potreban progres u odredjenim temama" pregovora i ocenio da Stefanovićeva poseta Prištini u četvrtak "može da doprinese boljoj atmosferi".

"S druge strane, saznajem da se pripremaju demonstracije zbog dolaska Stefanovića u Prištinu što me zabrinjava", kazao je Tadić.

Tadić je rekao da je "veoma dobro da izmedju albanskih institucija na Kosovu i Metohiji i države Srbije bude pokrenuta neka forma dijaloga koja ne podrazumeva da Srbija priznaje nezavisnost Kosova", već ona koja omogućava da se reše problemi ljudi na Kosovu.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.