Stefanovićeva poseta doprineće boljoj atmosferi

BEOGRAD, 11. maja 2011. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u utorak da poseta šefa pregovaračkog tima Srbije Borislava Stefanovića Kosovu može doprineti poboljšanju atmosfere u dijalogu.

"Dobro je da Stefanović odlazi u Prištinu da objasni institucijama u Prištini koje su namere Republike Srbije, da pokušamo da nadjemo i odredjene zajedničke ciljeve u čitavom ovom dijaloškom procesu koji nije nimalo lak", rekao je Tadić novinarima posle razgovora sa glavnim tužiocem Tribunala u Hagu Seržom Bramercom.

Tadić je kazao da je Srbiji "potreban progres u odredjenim temama" pregovora i ocenio da Stefanovićeva poseta Prištini u četvrtak "može da doprinese boljoj atmosferi".

"S druge strane, saznajem da se pripremaju demonstracije zbog dolaska Stefanovića u Prištinu što me zabrinjava", kazao je Tadić.

Tadić je rekao da je "veoma dobro da izmedju albanskih institucija na Kosovu i Metohiji i države Srbije bude pokrenuta neka forma dijaloga koja ne podrazumeva da Srbija priznaje nezavisnost Kosova", već ona koja omogućava da se reše problemi ljudi na Kosovu.

Pogledajte još