Amy Winehouse turneju otvara na Kalemegdanu

Agent slavne britanske pevačice Paul Franklin potvrdio je Avalon produkciji da će njen nastup u Beogradu biti svojevrsna premijera turneje koja, kako navode britanski mediji, ujedno prethodi novom albumu. Uz Amy, na velikom koncertnom spektaklu nastupiće i američki hitmejker Moby, ali i regionalni bendovi Elemental, Zemlja gruva i Bei The Fish sa gošćom Karolinom Gočevom.

Imajući u vidu da ulaznica obezbeđuje koncerte dve velike svetske zvezde iste večeri uz pravi mini festival regionalnih zvezda u uvodnom delu večeri, kao i činjenicu da se prosečne cene ulaznica za ovogodišnje koncerte Amy Winehouse kreću od 60 do 100 evra, u Beogradu se očekuje i veliki broj posetilaca iz cele Evrope.

Pored Srbije, koja je prva po redu na kalendaru turneje, popularna pevačica će ovog leta nastupiti još u Grčkoj, Španiji, Italiji, Švajcarskoj, a potvrdila je i nastup na velikom Sziget festivalu.

Očekuje se da će Amy pred beogradskim fanovima uživo izvesti i neke pesme sa novog albuma, naslednika čuvenog „Back to Black“, kojim je obezbedila status prve dame savremene scene i zaradila čak pet „Gremija“! Tačan datum izlaska albuma još uvek nije poznat, ali pojedini londonski mediji tvrde da je već praktično završen, kao i da je Amy u legendarnom studiju „Abbey Road” snimila puno više pesama nego što će ih biti na finalnom izdanju.

Zanimljivo je i da britanski tabloidi koji su donedavno bili opsednuti skandalima iz privatnog života jedne od najubedljivijih pevačica našeg vremena, danas redom pišu afirmativne tekstove o njenom novom izgledu i zdravom životu. Muzički magazin „NME“ nazvao je to „paklom za taboide“, koji su redom priznali da Amy deluje bolje nego ikad. Tako tabloid „Sun“ tvrdi da Amy „izgleda srećnije i zdravije nego ikad“, dok je „Mirror“ opisuje kao „blistavu dok se vraća iz studija posle dugo očekivanog povratka pevanju“. Kako Amy izgleda i zvuči ove godine na velikim pozornicama, publika na Kalemegdanu premijerno će videti već 18. juna.

Pogledajte još