fbpx

Vojvodina tuži igrače Partizana

NOVI SAD, 13. maja 2011. (Beta) - Fudbalski klub Vojvodina najavio je u petak da će tužiti svakog fudbalera Partizana koji je pevao šovinističke navijačke pesme, dok je grad Novi Sad najavio uručivanje trofeja "Kup je naš" navijačima "lala".

Generalni sekretar novosadskog kluba Radisav Rabrenović rekao je da su igrači Partizana vredjali stanovnike Vojvodine pesmom "Pola Madjar-pola Ustaša", i da će protiv njih biti podneta prijava zbog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje.

"Igrači Partizana su predvodjeni (Markom) Jovanovićem, sa mikrofonom u rukama, pevali tu pesmu. Ne znam samo kome su to pevali? Novosadjanima, Vojvodjanima, kome?...Izgleda da je svima normalno da Beogradjani vredjaju ljude iz Novog Sada i Vojvodine potpuno nekažnjeno", rekao je on Radiju 021.

Generalni sekretar Vojvodine okarakterisao je pesmu kao "čist izraz mržnje". On je rekao da klub ima podršku iz vrha vojvodjanske vlasti da se stvari "isteraju na čistac". Prema njegovim rečima, trenutno su u planu konsultacije sa advokatskim timom, posle čega slede tužbe.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.