Pregovorima rešiti položaj Srba

BEOGRAD, 15. maja 2011. (Beta) - Šef pregovaračkog tima Srbije Borislav Stefanović izjavio je da srpska vlada u pregovorima s Prištinom želi da reši položaj Srba na Kosovu i Metohiji i da njegova poseta južnoj pokrajini nije bila marketinški potez.

"Za nas ovi pregovori treba da reše položaj Srba na Kosovu i Metohiji. Prištinska strana nema drugih ideja i boji se svakog predloga. Očigledno je da njihova takozvana nezavisnost ne funkcioniše i pored podrške najjačkih svetskih centara", rekao je Stefanović u intervjuu za dnevni list "Politika" od nedelje.

Stefanović smatra da njegova poseta Prištini pokazuje da Srbija ne podleže provokacijama i da nema mesta gde nije spremna da ode i razgovara ako će to ostvariti njen interes.

Upitan da prokomentariše stav opozicije u Skupštini Kosova da je njegova poseta bila marketinški potez i da je gubitnik Vlada Kosova, on je odgovorio odrično. "Nije marketinški potez, a gubitnici su svi oni koji misle da mogu da se bore protiv gravitacije. Gube svi ekstremisti i ljudi uskih pogleda. Gube oni koji misle da će kamenje rešiti bilo šta,", rekao je Stefanović i dodao da je srpska strana posle posete Prištini dobila podršku sa svih strana.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.