Botoks za osmogodišnju devojčicu (video)

Sirota Keri izazvala je zgražanje brojnih gledalaca i postala je predmet zvanične istrage u Americi, nakon što je u emisiji televiije ABC “Dobro jutro Ameriko” priznala da svojoj osmogodišnjoj ćerki Britani, koju redovno vodi na dečija takmičenja u lepoti, ubrizgava injekcije botoksa u lice, jer se devojčici “prave bore kada se smeje”.

Ne za mlađe od 18

Lekari su jasni u oceni da injekcije botoksa mogu da budu bolne i da se nikako se ne preporučuju osobama mlađim od 18 godina.
Keri, ipak, tvrdi da je ideju da ih primeni na sopstvenoj ćerki dobila od drugih majki koje svoju decu dovode na takmičenja za “malu mis”, i očigledno ni od čega ne prezaju kako bi svojim mezimicama obezbedile dobar plasman na ovim nadmetanjima.

Keri je ćerki već radila i kompletnu depilaciju nogu, za kojom očigledno nema potrebe.

Stručnjaci tvrde da ovakvi kozmetički tretmani u tako ranom uzrastu mogu da ostave trajna psihička oštećenja, ali da ubrizgavanje botoksa u lice u detinjstvu može imati i ozbiljne fizičke posledice, kao što su gušenje (ukoliko botoks iz lica dospe u grlo) ili izobličavanje crta lica, jer se mišići dece u razvoju postepeno formiraju, u interakciji sa kostima za koje su vezani i sa kojima zajedno rastu.

Pogledajte još