POSTIGNITE MODERAN I ŠIK IZGLED: Četrnaest trendova biće apsolutni hit predstojeće sezone

Modne revije širom sveta diktiraju nam predstojeće trendove, a ovo su top 14 trendova za sezonu proleće/leto 2022.

1. Nizak struk

Iako su duboke pantalone bile hit preko deset godina, vreme je za povratak starih trendova sa pocetka 2000-ih. Pantalone i suknje niskog struka najavljeni su kao trend za predstojeću sezonu, a ako to uparite sa kratkim topom koji otkriva struk i kukove, vaš stajling biće pun pogodak.

2. Plisirane suknje

Ovaj trend se provlači već par sezona, tako da će i ove predstojeće sezone biti veoma popularan. Plisirane suknje srednje dužine nebitno kog dezena, da li su jednobojne ili šarene, sve dok su plisirane bićete u trendu.

3. Metalik boja

Naredne sezone metalik boja zameniće šljokice. Prvo, zato što je lepše i otmenije, drugo, zato što su šljokice štetne po životnu okolinu. Metalik boje su daleko sofisticiranije i lepše, a one koje će dominirati jesu zlatna i srebrna, koje će na suncu izgledati kao tečni metal koji se preliva preko vašeg tela.

4. Providna tkanina

Ovaj vrlo izazovan i smeo trend će zauzeti svoje mesto pod suncem naredne sezone. Verovatno je nedostajalo malo izazova nakon dve godine provedene u džemperima i trenerkama, te je na pistama širom sveta providna garderoba bila jedan od top trendova za najavu naredne sezone.

5. Ultra mini-suknje

Iako su plisirane suknje srednje dužine najavljene kao letnji hit, mini-suknje nimalo ne zaostaju. One nas vraćaju u devedesete godine kada su ih svi supermodeli nosili. Nebitan je print, materijal ili dezen, što kraće - to bolje! Kao što i sami vidite u narednoj sezoni, trendi je otkriti što više kože.

6. Belo odelo

Odela dugo nisu bila na radaru modne industrije jer je ceo svet radio od kuće. Dobra stvar za one koji vole manje provokativni, a više elegantniji stil jeste da se odela vraćaju ove sezone. Bela ili svetla odela sa jakim ramenima, biće apsolutni hit!

7. Hulahopke

Iako se ovaj trend uglavnom vezuje za zimu, hulahopke će biti apsolutni hit predstojeće sezone. Duboke čizme, hulahopke i duboke čarape ispod letnje garderobe, ako je verovati revijama širom sveta nosiće se ovog leta.

8. Kaiševi i tračice

Iako je ovo popularno već neko vreme, biće hit i ove sezone. Da li su u pitanju topovi sa tračicama, haljine ili pantalone sa kaiševima, nećete pogrešiti ako izaberete bilo koji od ovih trendova. I kupaći kostimi sa tračicama nastaviće da budu hit i ove sezone iako možda nisu praktični za sunčanje.

9. Fluorescentno žuta

Neonske boje se sezonski često vraćaju u modu. Predstojeće sezone najavljena je neon žuta kao hit za leto, a preporuka je da se od glave do pete obučete u neon žutu kako biste skroz upotpunili predstojeći trend.

10. Pletena trikotaža

Trikotaža je retko letnji trend, ali nakon modnih revija koje su predstavile gomilu letnjih heklanih stvari u obliku mreže, ona obećava da će biti letnji trend ove sezone. Biće popularne heklane majice, prsluci, pantalone, suknje, pa čak i torbe. Ova garderoba se više neće vezivati samo za plažu, već kao i kombinacija za izlazak u grad.

11. Izrezi na haljinama

Kada se ovaj trend pojavio, mnogi nisu verovali da će zaživeti ovoliko dugo. Međutim, dame širom sveta vole da nose haljine sa različitim irezima, te će takve haljine biti popularne i ovog leta.

12. Ženstveni stil

Već neko vreme romantični i ženstveni stil nisu na radaru modne industrije. Ali to se menja naredne sezone, tako da će prelepe romantične pufnaste haljine, pastelnih i ružinih boja biti u trendu ove sezone.

13. Vidljiv donji deo gerderobe

Još jedan smeli trend jeste, vidljiv gornji deo donjeg veša. Ovaj trend može izgledati jako lepo, ako se upari sa odgovarajućim komadom garderobe. Najbolje je kombinovati sa nekim blejzerom ili sa haljinom koja ima veći izrez.

14. Glomazne torbe

Kao što možemo videti, mnogi stari trendovi se vraćaju, pa tako i glomazne torbe! Vreme je da se pozdravimo sa našim torbicama u koje retko šta može da stane i otvorimo vrata novom trendu - mnogo praktičnijem, a to su glomazne tobe u koje sve može da stane!

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još