SRCE NE TRPI LOŠE NAVIKE, OSTAO JE OŽILJAK OD PAR MILIMETARA: Nemanja Nikolić progovorio o infarktu za volanom (VIDEO)

Pevač Nemanja Nikolić doživeo je infarkt za volanom pre šest godina, a sa njim su bili supruga i deca.

Nekadašnja "Zvezda Granda" priznaje da taj trenutak ne može da zaboravi i da se često pita zašto se to baš njemu dogodilo "kao iz vedra neba u 32 godini".

- To se dogodilo usred zime, bio je januar i vozio sam decu i suprugu do jedne obližnje igraonice. Osetio sam ogroman bol u predelu leđa, imao sam osećaj kao da mi je neko zario nož. To je bol koji traje nekih 10-15 sekundi. Dovezao sam ih u tom stanju i rekao im da izađu iz automobila. U jednom trenutku sam otvorio vrata i ispao iz auta, bio sam mokar, kao da je neko bacio kofu vode na mene.... Sve se odigralo vrlo brzo. Tada sam imao pritisak 230 sa 168. Lekari su mi rekli da sam imao sreće jer imam sportsko srce i da je ostao ožiljak "od par milimetara". Moraću da pijem lekove do kraja života. Krenuo sam da pijem terapiju, međutim, nisam mogao da funkcionišem, uspavljivali su me, usporavali, čak je moja supruga pisala dečija imena na kutijama da bih ja to pio zbog njih. Promenio sam se mnogo od tog perioda, više ne izlazim nigde, dosta sam u prirodi, pokraj reke, voda mi mnogo pomaže psihički i zdravstveno. Tamo nema stresa, jedino ako se otkači neka velika riba pa je ne ulovim... Ribolov mi je mnogo pomogao - rekao je pevač i otkrio šta se dešavalo kad je stigao u bolnicu:

- Imao sam osećaj da je nešto "prespojilo", braća su izašla iz igraonice i za deset minuta smo stigli u bolnicu. Dobio sam lek ispod jezika koji je uspeo da spusti pritisak, a na EKG se videlo da sam imao blagi infarkt. Supruga se baš uplašila, volimo se mnogo. Malo je starija od mene, tako da moram da joj se nađem narednih 100 godina. Iskren da budem, nisam se mnogo uplašio i možda stvarno nisam normalan, ali ja sam strastveni pušač i nisam mogao da ostavim cigarete... Što se tiče hrane, to mi je jedan vid uživanja, ali od nje dosta zavisi do kakve će bolesti doći. Masna hrana je najgori neprijatelj, prijatelji se šale da sam "iznutricionista". Srce nažalost ne trpi takvu ishranu, ali dosta pešačim, aktivan sam, opet se vraćam na ribolov, ali pređem dosta u toku dana, sigurno par kilometara - ispričao je Nemanja.

Autor: Nadlanu.com/N.P.
Foto: RTS Ordinacija-Printscreen/Youtube

Pogledajte još