Barozo: Srbija na dobrom putu

BEOGRAD, 19. maja 2011. (Beta) - Predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo izjavio je danas u Beogradu da je Srbija na dobrom putu ali da treba još toga da uradi do mišljenja Komisije o napretku zemlje i ukazao na neophodnost završetka saradnje s Haškim tribunalom.

Barozo je na konferenciji za novinare posle sastanka sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem rekao da priznanje Kosova nije uslov za pregovore s Briselom ili dalje procese evropskih integracija, ali da treba naći praktična rešanja u pogledu Kosova.

"Današnja poseta je osnažila moje uverenje da je Srbija na dobrom putu. Danas sam se uverio da je vlada uložila velike napore u reforme povezana s Evropom", rekao je Barozo i dodao da je razgovor s Tadićem potvrdio to uverenje.

Tadić je rekao da je Srbija odlučna da sprovede neophodne reforme, završi saradnju s Haškim tribunalom i da iskreno učestvuje u dijalogu s Prištinom radi dobrobiti gradjana.

Navodeći da je cilj Srbije da do kraja godine dobije staus kandidata i datum za početak pregovora, on je izrazio uverenje da Srbija može da završi saradnju s Haškim tribunalom u roku koji podrazumeva dobijanje statusa kandidata i datum za početak pregvora.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.